raduljica_zvezda_partizan

JADRANSKA LIGA
Partizan dobio košarkaški derbi protiv Crvene zvezde

 

Košarkaši Partizana savladali su ekipu gradskog rivala Crvene zvezde sa 84:69 (17:14, 17:15, 24:17, 23:26), u utakmici 26. kola regionalne Jadranske lige.

Partizan je dobio i treći večiti derbi, nakon što je crveno-bele prethodno savladao u prvom delu sezone (85:67) i u finalu nacionalnog kupa (64:51).

Iako meč nije imao rezultatski značaj, jer je Partizan ranije obezbedio treću poziciju, a Zvezda se odavno oprostila od završnice regionalne lige i Evrope dogodine, susret je bio uzbudljiv i sa dosta varnica, kao i svaki derbi.

Povezana vest:  Partizan u neizvesnoj završnici pobedio Cibonu

Pitanje pobednika rešeno je u finišu treće četvrtine, kada je Partizan serijom 13:3 po prvi put došao do dvocifrene prednosti (54:40). Mogli su izabranici Vlade Jovanović tada da prelome meč, ali se košarkaši Zvezde nisu predavali (67:61). Sve dileme otklonile su trojke Amerikanca Dominika Džejmsa i Milana Mačvana, koje su pokopale sve nade domaćina.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE, Poljaci testiraju crveno bele

Partizan je konstanto vodio, dok je Zvezda bila ta koja je jurila prednost protivnika. Ranim odlaskom Petra Popovića na klupu zbog dva faula, „gosti“ su uspostavili dominaciju pod košem, posebno Raško Katić, koji se poigravao sa rezervnim centrima protivnika.

Crno-beli su bili bolji i u skoku (45:27), najviše zahvaljući Mačvanu, koji je 14 puta bio najviši pod koševima.

Najefikasniji kod pobednika bili su Džejms sa 20 poena, Mačvan je dodao 18, a po 10 su ubacili Anđušić i Katić.

Povezana vest:  Ðorđević: Neko će pobediti "Drim tim", zašto ne Srbija?

Trener crveno-belih Svetislav Pešić nije imao veliki broj raspoloženih igrača. Jedini sa dvocifrenim učinkom bili su Omar Tomas sa 16 poena i Bojan Popović sa 10 poena.

Meč u „Pioniru“ odigran je pred oko 4.000 gledalaca, od čega više od 500 navijača Partizana, iako ulaznice nisu puštene u slobodnu prodaju, već su važile samo sezonske propusnice domaćina susreta Crvene zvezde.