nba_novi_logo

NBA VESTI

Oklahoma bolja od Lejkersa u Los Anđelesu

 

Košarkaši Oklahome savladali su noćas kao gosti ekipu Los Anđeles Lejkersa sa 102:93, u američkoj NBA ligi. Pobedničku ekipu predvodio je plej Rasel Vestbruk sa 36 poena, a sledio ga je Kevin Durent sa 21, koji je imao i 11 skokova. Najbolji igrač Lejkersa Kobi Brajant postigao je 23 poena, dok je na ovom meču najefikasniji bio Endrju Bajnam sa 25, uz 13 skokova.

Povezana vest:  Crvena zvezda osudila fizički napad na Tomasa

Košarkaši Majamija pobedili su na svom terenu aktuelnog šampiona NBA lige, ekipu Dalasa sa 106:85, uz odličnu igru nekoliko njih. Lebron Džejms i Kris Boš bili su najefikasniji u pobedničkom timu sa po 19 poena, dok su Dvejn Vejd i Judonis Haslem postigli po 16. U timu Dalasa najraspoloženiji je bio Nemac Dirk Novicki sa 25 poena.

Povezana vest:  ABA LIGA, TABELA, Crveno beli sami na vrhu tabele

Portland je kod kuće savladao Nju Orleans sa 99:93 predvođen Lamarkusom Oldridžom koji je dao 25 poena. U pobedničkom timu Vesli Metjuz dodao je 18, a Luk Babit 16 poena. Najefikasniji u Nju Orleansu bio je italijanski košarkaš Marko Belineli sa 27 poena.

Indijana je na svom terenu slavila protiv Vašingtona sa 93:89 predvođena raspoloženim Denijem Grejndžerom koji je postigao 25 poena. Najefikasniji u timu iz prestonice SAD bio je Džordan Kroford sa 20 poena, dok je bivši košarkaš Partizana Jan Veseli imao samo tri poena, ali i po dva skoka i blokade.

Povezana vest:  Jović: Kvalitetniji smo od Olimpije

Rezultati utakmica odigranih u noći između četvrtka i petka:

Indijana – Vašington 93:89 Majami – Dalas 106:85 Portland – Nju Orleans 99:93 LA Lejkers – Oklahoma 93:102