nole_cetvrtfinale_majami_2012

ATP MAJAMI

Novak Đoković savladao Ferera u četvrtfinalu Majamija

 

Pobeda Novaka Đokovića nad Fererom je bio 13 duel dvojice tenisera a srpskom teniseru je ovo bila osma pobeda nad Davidom Fererom u četvrtfinalu ATP Masters turnira u Majamiju. Meč je trajao čas i 53 minuta a Nole je slavio sa 2:0 u setovima (6:2, 7:6 (7:1)).

Igrao se Đoković sa petim teniserom sveta kao da je početnik u prvom setu, a u drugoj deonici meča je pokazao zašto je najbolji teniser sveta. Do polufinala, Đoković je stigao pobedama nad Bagdatisom, Troickim, Rišarom gaskeom a u četvrtfinalu je savladao Davida Ferera.

Od starta je odlično krenuo Đoković. Imao je Nole brejk loptu na servis Ferera ali je izlaskom na mrežu uspeo da izbaci lopticu u aut. Posle šest minuta igre Ferer je dobio gem a srpski reket broj jedan je bio neprikosnoven na svoj servis. Đoković je napravio brejk već u trećem servisu a zatim je Nole bez problema osvojio svoj servis I poveo sa 3:1.

Povezana vest:  Meč Đoković - Čilić sutra drugi na centralnom terenu

Posle 27 minuta igre Đoković je došao do servisa koji mu je donosio osvajanje prvog seta. Od početka meča Nole je sigurno igrao voleje ali je bio maksimalno skoncentrisan i šetao Ferera sa kraja na kraj terena. Đoković je za 32 minuta odigrao prvi set i zasluženo slavio u prvoj deonici meča.

Igrom u prvom setu Đoković je podsećao na starog iz prošle godine.

Ferer je servisom ponovo počeo set, kao i u prvom a radi uroka Ferer je promenio majcu. Ipak, ni majca nije pomogla Fereru te je Nole imao dve brejk lopte a iskoristio je prvu i poveo je sa 1:0.

Na servis Đokovića Španac je stigao do brejk lopte ali je Đoković uspeo da spasi tu loptu ali posle “još malo” igre Ferer je uspeo da stigne do brejka i spasi, barem delimično, početak drugog seta.

Povezana vest:  WTA MOSKVA, Voznijacki najbolja u Moskvi

Iako je Ferer podigao nivo igre to nije bilo dovoljno jer je Đoković napravio brejk u pravom trenutku I poveo sa 5:4 u drugom setu I bio na korak do odlaska u polufinale. U gemu za meč Đoković je osvojio prvi poen a Ferer je uhvati priključak. Osvojio je i drugi poen Španac ali je Nole uspeo da se vrati u igru sa odličnim servisom ali je uspeo Ferer da stigne do brejk lopte posle 41 razmenjenog udarca. Potom je Ferer uspeo da vrati brejk i izjednači na 5:5 u gemovima.

U 11 gemu drugog seta na Fererov servis Đoković je dobio prvi poen ali posle još jedne odlične razmene udaraca Ferer je slavio i izjednačio na 15.15 a zatim i poveo. Ipak, Đoković je uspo da stigne do taj brejka.

Povezana vest:  ATP HOLANDIJA, Troicki u četvrtfinalu turnira u Roterdamu

U 13 gemu Đoković je na startu napravio mini brejk a zatim došao da 2:0 a u sledećem poenu Ferer šalje lopticu u mrežu. Španac smanjuje na 3:1 a u sledećem poenu Ferer u sred poena traži čelendž i gubi poen jer je loptica pala na samu liniju. Na servis Đokovića Ferer je izašao na mrežu ali je poslao lopticu van terena. Na promeni strana Novak je imao još jedan servis koji je iskoristio i to izlaskom na mrežu. Pri rezultatu 6:1 za Đokovića servirao je Španac koji je morao da nadoknadi pet meč lopti. Ipak, Đoković je slavio sa 7:1.

Đoković će igrati protiv Huana Monaka za finale.