lopta_u_kosu

Orlovi iz Stokholma ponovo prvaci Švedske

 

Košarkaški klub Orlovi iz Stokholma odbranio je titulu prvaka Švedske, pošto je u finalu završnog turnira u Malmeu pobedio ekipu Hoganasa sa 80:78 (20:21 7:25 21:17 32:15). Orlovi su postali dvostruki švedski šampioni, a zabeležili su podvig pobedivši uzastopno na 34 utakmice u saveznoj ligi.

U finalu su se borile dve evropske košarkaške škole, litvanska i srpska. Litvanci su posle 20 minuta igre vodili sa 26 poena razlike (53:27), ali srpski tim je uz pomoć navijača napravio preokret i drugu godinu zaredom osvojio titulu.

Povezana vest:  Klivelend u šoku: Lebron nam je pljunuo u lice

-Neverovatan je osećaj i verujem da je ovo najveći uspeh u istoriji srpskog sporta u celoj dijaspori. Opravdali smo očekivanja navijača i po drugi put pokazali našoj emigraciji da ne postoji barijera preko koje ne možemo preći. Predali smo zahtev za Superligu i samim tim smo jedini srpski klub na svetu koji igra u najvišem rangu jedne strane države – rekao je prvi čovek „Orlova“ Goran Popov.

Povezana vest:  CRVENO-BELI POSETILI ACIBADEM

Klub je osnovan pre četiri godine ali je za kratko vreme igrom i organizacijom uspeo da fascinira švedsku javnost. Od ove sezone Orlovi imaju i fudbalski tim, koji se takmiči u četvrtoj ligi, a uprava kluba najavljuje uspeh i u tom sportu.