vlada_jovanovic_union_par

Jovanović: Značaj utakmice uticao na nervozu igrača

 

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović rekao je posle trijumfa nad Radničkim iz Kragujevca da je značaj utakmice uticao na nešto nervoznije izdanje njegovog tima, ali i da su uprkos tome crno-beli više želeli pobedu.

-Podjednako važna utakmica za oba tima, jer pobednik bar za sada ima veće šanse da zauzme prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej ofu. To je uticalo na nervozu igrača, ali nisam ni očekivao laku i lepu utakmicu – rekao je posle meča Jovanović.

Povezana vest:  Ivković: Zadovoljan sam dosadašnjom igrom

Trener Partizana je dodao da su njegovi izabranici više želeli pobedu i da su svi igrači, čak i oni koji su ulazili sa klupe, dali maksimum.

-Dobro smo šutirali u prvom poluvremenu, ali ne i u nastavku. Skokom u napadu uspeli smo da nadomestimo taj segment igre. Odmorićemo se malo, rano je još pričati o predstojećem večitom derbiju, jer on ima svoju draž, bez obzira na okolnosti – rekao je Jovanović.

Krilo Partizana Davis Bertans istakao je da ne bi bilo nezasluženo i da je Radnički pobedio.

Povezana vest:  Erceg: Ostaje veliki žal za Olimpijskim igrama u Londonu

-Nije bitno ko je bolji već ko se više trudi da pobedi, a to smo ovog puta bili mi. Utakmica je bila izuzetno zanačajna s obzirom da smo izgubli na startu Superlige – rekao je Bertans.

Trener Kragujevčana Miroslav Nikolić rekao je da njegova ekipa večeras nije mogla da stigne do pobede, jer je u odlučujućim trenucima loše šutirala slobodna bacanja.

-Ja znam kako se pobeđuje Partizan u Beogradu, ratnički, sa dosta građena pod košem i trčanja, al mi kao da smo se uplašili. Sajmon se povredio i pitanje je da li će igrati, a bez najkorisnijeg igrača regularnog dela Jadranske lige nismo mogli da trijumfujemo – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Srbija protiv Letonije na startu EP

Kapiten Radničkog Miljan Pavković čestitao je košarkašima Partizana na zasluženoj pobedi.

-Ova utakmica je bila bitnija za Partizan, jer naš cilj je da izborimo plasman u Jadransku ligu. Upravo zato oni su igrali nervozno, a mi opuštenije. Nismo se snašli na protivničku zonsku odbranu, dok su oni dobro šutirali za tri poena i to je jedan od glavnih razloga poraza – rekao je Pavković.