pesic_cz_radnicki

Pešić: Igrali smo odlično u prvom poluvremenu

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je posle pobede nad Radničkim iz Kragujevca da je igra iz prvog poluvremena pokazatelj kako bi trebalo da izgleda njegov tim naredne sezone.

-Prvih 20 minuta su Zvezdini za sledeću sezonu, fantastična igra, radili smo čitavu godinu da odigramo tako prvo poluvreme. Uz podršku publike, bilo je fantastično igrati, atmosfera je bila sjajna, nije bila vredajanja i ekscesa. Voleo bih da tako navijaju i ubuduće – rekao je Pešić.

Zvezda je u tom periodu završila sa 20 asistencija, uz 18 poena iz kontranapada.

-To je košarka koju moramo da igramo i koja mene motiviše. Ako se na to nadoveže i pobeda, satisfakcija je veća. U drugom poluvremenu smo stali i postigli samo osam koševa iz kontranapda. Ne zanosim se pobedom, Radnickci je dobra ekipa i očekuje nas teška utakmica u Kragujevcu – istakao je Pešić.

Povezana vest:  Dušan Duda Ivković - Veran Radničkom, Srbiji i košarci

On je dodao da ne misli da Zvezda nema šansu u Kragujevcu, ali da je važno da ne počne kao u prvom meču, kada je Radnički stekao visoku prednost. Na molbu novinara da prokomentariše tvrdnju kolege Miroslava Nikolića kako mediji konstantno favorizuju „večite rivale“ i priželjkuju njihovo finale Pešić je kazao da nema takav utisak.

-Nikolić nekad emotivno kaže nešto, to je sastavni deo sporta, nekad kažem i ja. Ne mislim da je to tako. Već sam rekao da je Radnički pružio više u oba takmičenja, to je proizvod kontinuiranog rada, već tri godine su zajedno – zaključio je Pešić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Rezultati utakmica NBA lige

Trener Radničkog Nikolić naveo je da ga nije iznenadila taktika crveno-belih.

-Nije me Pešić iznenadio, slabo smo trčali i skakali, u taktičkom pogledu nisam iznenađen. Mi igramo košarku, Zvezdi odgovara ovaj kriterijum suđenja, nama ne. Mi bolje igramo taktički, oni samo jurišaju i šutiraju. Pokušaćemo da se više borimo u majstorici – rekao je Nikolić.

Trener Kragujevčana uputio je apel medijima da prestanu da favorizuju Zvezdu i Partizan i njihov planirani duel finalu plej-ofa.

-Svi žele ta dva tima u finalu, ali tako propadaju ostali košarkaški centri. Sve želimo na silu, tako smo uništili centar kao što je Vršac. Mislim da ovde nema favorita. Dokle više ta demagogija, Pešić izjavljuje da smo najskuplji tim, a on i Tomas su skuplji od nas – dodao je Nikolić.

Povezana vest:  Fudbaleri Zvezde gosti na meču sa Krkom

Kapiten Radničkog Miljan Pavković čestitao Zvezdi na zasluženoj pobedi.

-Izgubili smo utakmcu na početku, kada je Zvezda uspostavila ritam koji joj odgovara. Radili su u napadu šta su hteli, dozvolili smo da se razigraju u kontranapadu, gde su najjači. Nismo imali snage za preokret, kada se lomio rezultat promašili smo dva šuta i tako rešili pobednika – rekao je Pavković.

Plejmejker Crveno-belih Bojan Popović zahvalio je publici koja je došla u najvećem broju ove sezone.

-Bodrili su nas, posebno u drugom poluvremenu, dali nam snage kada je bilo najbitnije. Odigrali smo par dobrih odbrana i napada i zasluženo došli do pobede – zaključio je Popović.