nba_novi_logo

NBA VESTI

Majamiju „majstorica“ i veliko finale

 

U 7. utakmici finala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Majami je jutros na svom terenu savladao Boston sa 101:83 i ukupnim rezultatom 4:3 plasirao se u veliko finale u kojem će se sastati sa prvakom Zapadne konfrencije – Oklahomom. Serija „velikog finala“ takođe će se igrati dok jedan tim ne ostvari četiri pobede, a prva utakmica na rasporedu je već u noći između utorka i srede u Oklahomi.

Povezana vest:  Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Crvene zvezde

Pobedu u „majstorici“ Majami je izborio tek u poslednjoj četvrtini koju je dobio sa 28:15. Prethodno, rezultatska prednost bila je na strani Bostona koji je bolje otvorio utakmicu. Konstantno je održavao prednost tokom prve polovine susreta pa je na odmor otišao sa prednošću od sedam poena (53:46).

Već početak nastavka utakmice nagovestio je drugu priču. Majami je serijom 8:0 došao do izjednačenja (59:59), posle čega se, na svaki pogodak s jedne, odgovaralo košem s druge strane. Posle 36 minuta igre na semaforu je stajao rezultat 73:73, pa je cela finalna serija, u kojoj je do tada odigrano šest utakmica, uz dva produžetka, stala u poslednju četvrtinu. Pravo na popravni nije više imao niko.

Povezana vest:  NBA VESTI, Poraz Milvokija, pobeda Bruklina nad Oklahomom

Predvođen Lebronom Džejmsom, Krisom Bošom i Dvejnom Vejdom Majami je apsolutno dobio „igru nerava“ i sa ubedljivih 28:15 okončao poslednju deonicu koja mu je donela priliku da se bori za šampionski prsten. Džejms je ponovo na terenu proveo svih 48 minuta, uz učinak 31 poen i 12 uhvaćenih lopti. Boš je dodao 19 koševa i osam skokova, dok je Vejd utakmicu završio sa 23 poena, šest skokova i isto toliko asistencija.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Završeno prvenstvo KLS

U poraženom Bostonu prednjačio je Radžon Rondo još jednim „tripl-dabl“ učinkom: 22 koša, 14 asistencija i deset uhvaćenih lopti.