odbojkasi_1

Nova pobeda Srbije u Tokiju

Srbija – Venecuela 3:0

 

Turnir Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012, muška odbojkaška reprezentacija Srbije završila je sa maksimalnim učinkom pošto je jutros u Tokiju, u poslednjem kolu savladala Venecuelu sa 3:0 (25:14; 25:13, 25:23). Na sedam utakmica izabranici Igora Kolakovića zabeležili su isto toliko pobeda, uz set razliku 21:1. Cilj zbog kojeg su doputovali u Tokio ostvarili su još juče kada su pobedom protiv Irana (3:0) obezbedili prvo mesto na turniru i vizirali pasoše za London.

Povezana vest:  Crvena zvezda pobedila Partizan

Utakmica Srbija – Venecuela odigrana je u Metropoliten dvorani pred 850 gledalaca, a sudili su Hamid Mohamed Ahmed Mohamed Alrusi iz Ujedinjenih arapskih emirata i Japanac Joso Iši.

SRBIJA: N. Kovačević, U. Kovačević (14), Janić (10), Petković, Stanković, Nikić, Mitić (2), Rašić (9), Atanasijević (12), Starović, Podraščanin (6) i Rosić.

VENECUELA: Briseno, Justis (1), Gonsales (3), Mata, Rodriges (2), Paes, Salerno (1), Karasko, Pinerua (6), Kontreras (5), Arijas (12) i Eskobar (5).

Povezana vest:  „VIP BEACH VOLLEY LIGA 2012.“ – PRVENSTVO SRBIJE U ODBOJCI NA PESKU, Za peti turnir u Bačkoj Palanci prijavljeno 47 ekipa

Poslednji čin tokijske priče, koja je imala očekivan epilog, trajao je 63 minuta. Toliko je trajala utakmica bez ikakvog takmičarskog značaja u kojoj se pobednik znao i pre početka. U pojedinim trenucima činilo se da i jedna i druga reprezentacija priželjkuju što skoriji završetak. Jednostavno, motiva nije bilo ni na jednoj strani. Srpski odbojkaši su još juče ispunili cilj, dok su Venecuelancima već dojadili porazi.

Povezana vest:  Zoran Terzić saopštio širi spisak igračica za Gran Pri

Suštinski, dakle, ništa nije moglo da se promeni, ali je forma morala da bude zadovoljena. Otuda i prilaz igri kakav je bio s obe strane je očekivan. Naravno, presudio je suvi kvalitet srpske reprezentacije koja iz Tokija putuje pravo u Dominikansku republiku gde će u Santo Domingu, narednog vikenda, igrati utakmice drugog turnira A grupe Svetske lige.