nebojsa_covic_kzn_kalemegdan

Čović: Zahvalnost Pešiću, pomogao je u teškom trenutku

 

Svetislav Pešić nije više trener košarkaša Crvene zvezde, saopštio je danas na konferenciji za medije predsednik kluba Nebojša Čović.

-Nakon razgovora smo doneli zajedničku odluku da Pešić više ne bude trener Zvezde, ali će ostati kao savetnik u klubu. Zahvalni smo mu na saradnji, jer se prihvatio velikog posla u teškom trenutku za klub. Raskinuli smo ugovor koji je prošlog leta potpisan na dve plus jednu sezonu“, rekao je Čović novinarima na Malom Kalemegdanu.

Povezana vest:  Kuzmić: Nismo očekivali toliko brz povratak

U zajedničkom saopštenju kluba i Pešića navodi se da je trofejni stručnjak istakao da želi više da se angažuje u radu sa reprezentacijom Nemačke.

Čović je najavio da će Pešića na klupi zameniti njegov doskorašnji pomoćnik Milivoje Lazić. Laziću će u radu sa prvim timom pomagati nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Milan Gurović.

-Tačno je da postoje razgovori i sa Lukom Pavićevićem, međutim, od danas je Lazić prvi trener. Bićete obavešteni ako dođe do promene – kazao je on.

Povezana vest:  Crvena zvezda više ne računa na Brauna

Prvi čovek crveno-belih najavio je da će klub i u predstojećoj sezoni imati visoke ciljeve.

-Očekujemo pomoć države ove godine, kao i da sa nastavi sa projektom izgradnje nove hale. Mi ne tražimo ništa izvan zakona. Svi računa kluba su deblokirani – objasnio je on.

Čović je rekao da su članovi predsedništva kluba na sinoćnjoj sednici postali nekadašnji košarkaš Andrej Vučić, koji je brat političara Aleksandra Vučića, kao i diplomirani ekonomista Goran Veselinović.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Teodosić: Nemam snage ni da se radujem kako treba

Okupljanje košarkaška Crvene zvezde zakazano je za 5. avgust, a prvi put na teren ekipa će izaći dan kasnije.