Igor-Rakocevic

Rakočevićev povratak u Zvezdu

 

Crvena zvezda DIVA napravila je fantastičan posao u prelaznom roku. U to više nema nikakve sumnje, pošto je posle Simonovića, Savovića, Mitrovića, Brauna, Nikolića u svoje redove uspela da dovede i Igora Rakočevića.

O povratku Rakočevića u Crvenu zvezdu pričalo se još pred početak prošle sezone, ali iako transfer nije realizovan nekadašnji reprezentativac naše zemlje nije krio želju da se ponovo vrati u klub u kom je ponikao. Rukovodstvo crveno-belih učinilo je sve da jednog od najboljih igrača Evrope dovede u klub i na radost armije navijača Zvezde u tome je i uspelo. Igor Rakočević je potpisao ugovor na dve godine.

Povezana vest:  Bjelica MVP Evrolige, Bogdanović najbolji mladi igrač

U bogatoj karijeri Rakočević je osim za Zvezdu igrao za Budućnost, Taukeramiku, Pamesu, Real Madrid, Efes Pilsen, Sijenu, a takođe ima i NBA iskustvo pošto je branio boje Minesote.

Rakočević je osvojio nacionalne šampionate u svim zemljama u kojima je igrao. Bio je dva puta najbolji strelac Evrolige, kao i MVP najkvalitetetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Sa našom reprezentacijom bio je prvak Evrope 2001. na EP u Turskoj i šampion sveta godinu dana kasnije u Indijanopolisu.

Povezana vest:  Rouz još pet godina u Čikagu

Medijska promocija Igora Rakočevića biće održana u nedelju 12. avgusta na Malom Kalemegdanu.