DUSKO_VUJOSEVIC_MARUSIVujošević: Znamo šta nas čeka u drugom meču

 

Da bi crno beli došli u priliku da već 30. marta jure put u Grad svetlosti, moraju da pobede u četvrtak uveče (20h – TV RTS). Koliko je to teško? Pa, bilo je teško samo gledati ih na minus 21. Tada sigurno niko nije želeo da se nađe u njihovoj koži. Međutim, 26 minuta kasnije, to su hteli svi, jer se onakav podvig retko viđa.

Ali, sada je još teže zaboraviti, a upravo to Duško Vujošević mora da usadi crno-belim momcima u glave pred okršaj protiv još motivisanijeg, ali i opterećenijeg Makabija.

Povezana vest:  Boston upisao 11. uzastopnu pobedu

-Obe ekipe moraju da zaborave. Istina, ona ekipa koja je izgubila utakmicu sigurno ima povećanu motivaciju, jer ona želi što pre da zaboravi. Sa druge strane, oni što su pobedili, želeli bi da u tom trenutku prestane da se igra košarka, da sve ostane na takvom utisku pobede. Znamo da nas čeka sledeći meč, da je ovo samo početak jedne serije. Baš će važnost druge utakmica sve dovesti u kontakt sa realnošću – poručio je Duško Vujošević.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Makedoncima po 3.000 evra za drugu fazu

Da li će Makabi od sada biti još teži protivnik?

-Šta smo trebali, da pustimo da izgubimo da bi oni bili manje opasni? Oni su uvek opasni. Neće se predavati, kao ni mi, sve dok traju utakmice. Oni će sigurno angažovati sve depoe na utakmicama koje predstoje, ali mislim da mi nismo slučajno srećni dobitnici. Oni ostaju favoriti, ali pogrešno tumače ako misle da se nama sreća slučajno desila .

Osvrt na prvi meč?

-Bili smo impresionirani na početku atmosferom, kvalitetom i načinom igre protivnika. Praktično smo, u situaciji kada je Makabi poveo 21 razlike, prešli prag poraza. Tada smo izgubili strah i počeli da igramo. Postavljajući igru postavili smo i rezultat, opterećenje je prešlo na njihovu stranu. Dobili smo veliku utakmicu koja je imala posebnu dramaturgiju.

Povezana vest:  Milojević: Odbrana bila ključ pobede

Svesni ste da se javlja sve veća euforija?

-Igrači znaju da se uspesi ne dešavaju slučajno. Znaju da ne treba da se suludo raduju nekom dobitku koji im još ne pripada. Nismo ljudi koji smo nenaviknuti na ove situacije – dodao je Vujošević.