bozidar-maljkovic 

U Cedeviti neprijatno iznenađeni odlaskom Maljkovića
 
Iznenadni odlazak trenera Božidara Maljkovića uz Cedevite šokirala je sve u tom zagrebačkom klubu, a mediji u Hrvatskoj prenose da čelnici kluba ne shvataju zbog čega je poznati stručnjak doneo takvu odluku.
-Oko 11 sati nazvao me je agent Ivo Nakić i saopštio da je Maljković odustao od daljeg angažmana u Cedeviti. Neugodno me iznenadilo, nisam verovao da se to može dogoditi. Odmah sam nazvao Maljkovića koji mi je rekao da više nema ni snage ni želje da nastavi sa radom – izjavio je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.
Ističe se da je iskusni srpski stručnjak navodno već otputovao u Ljubljanu bez pozdrava bilo s kim, da njegova odluka nije sportska i da je cela situacija razljutila sve u Cedeviti.
-Potpisali smo ugovor na dve godine, stali smo iza njega iako nismo bili najzadovoljniji nekim rezultatima. Žalio se da je izolovan, iako smo i ja i direktor Krešo Novosel i treneri bili s njim na dnevnoj bazi – dodao je Mamić odbacivši bilo kakve spekulalcije da je Maljković otišao zbog novonastale političke situacije, odnosno zbog euforije nastale nakon što je Haški tribunal presudom oslobodio hrvatske generale Anta Gotovinu i Mladena Markača.
-Odbacujem svaku takvu mogućnost jer je Maljković izrazito apolitična osoba. On je čovek koji je stvarno dobrodošao u svim krajevima ovde- naglasio je Mamić.
Cedevita u 7. kolu C grupe Evrolige igra u četvrtak protiv Milana, a u okviru regionalne Jadranske lige u nedelju gostije beogradskom Partizanu.
Do izbora novog šefa stručnog štaba ekipu će do daljeg voditi Maljkovićev pomoćnik Jakša Vulić.

 

Povezana vest:  Košarkaš Zadra Marinković MVP prvog kola Jadranske lige