tks_pehar_2 

Beograd najbolji grad domaćin etape na ovogodišnjoj trci „Kroz Srbiju“
 
Aco Kovačević, sekretar za sport i omladinu Beograda primio je delegaciju trke „Kroz Srbiju“ u kojoj su bili direktor organizacije Ljubomir Živanović i sportski direktor Aleksandar Milenković.
Tom prilikom Ljubomir Živanović je uručio Aci Kovačeviću pehar trke „Kroz Srbiju“ namenjen najboljem gradu-domaćinu etape ovogodišnje 51. trke „Kroz Srbiju“ održane od 12. do 17. juna.
– Trka „Kroz Srbiju“ mnogo čini za afirmaciju srpskog biciklizma i sporta ali i gradova kroz koje prolazi – rekao je Aco Kovačević zahvalivši se na priznanju.-  Jedna je od najstarijih sportskih manifestacija u Srbiji  i po kvalitetu i organizaciji je uz rame najvećim evropskim trkama tog ranga. Beograd će i ubuduće da pomaže organzatorima trke „Kroz Srbiju“  kako bi sačuvala ugled koji uživa u svetu.
Ljubomir Živanović je naglasio da je saradnja Beograda i organizatora trke „Kroz Srbiju“ traje više od 70 godina, od prve održane 1939:
– Beograd je  rekorder među gradovima domaćinima etapa u istoriji trke „Kroz Srbiju“. Čak 35 puta je ugostio učesnike a upravo zbog te tradicije i izuzetne saradnje sa čelnim ljudima grada i Sekretarijatom za sport i omladinu Beograda, pre tri godine Organizacioni odbor  je odlučio da ubuduće cilj trke bude uvek u  – Beogradu. Time  odajemo počast Beogradu kao glavnom gradu Srbije, ali je to i zahvalnost našim sportskim prijateljima iz gradskih struktura na dugogodišnjoj dragocenoj podršci i pomoći.
Beogradu je ovo prvi put da je najbolji grad domaćin etape na trci “Kroz Srbiju“. Tri titule ima Vranje (2004, 2005. i 2006) i po jednu Leskovac (2002), Požarevac (2003), Soko Banja (2007), Kragujevac (2008), Zaječar (2009), Pale (2010) i Niš (2011). Ovo priznanje uvedeno je 2002.
Ljubomir Živanović je najavio i 52. trku „Kroz Srbiju“ 2013. koja će se voziti pod sloganom „Biciklizam – kultura – turizam – putevima rimskih imperatora“ a povodom obeležavanja 1.700 godina „Milanskog edikta“. Start je 11. juna u Nišu a proći će na stazi od oko 1.000 km u šest etapa i kroz Bor, Kladovo, Požarevac, Sremsku Mitrovicu a cilj je u Beogradu.

 

Povezana vest:  Borisavljević i Kotur u prvoj grup na trci „Kroz Istru“