vlada_vukoicic_cz_gala

EVROKUP

Vukoičić: I mi imamo pravo na grešku

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je posle včerašnjeg poraza od Galatasaraja sa 91:74 u drugom kolu Grupe L Evrokupa da njegova ekipa ima pravo na grešku.

-Nije bilo savršeno, ali i mi imamo pravo na grešku. Trebalo bi iz ovoga izvući pouke i da posle ovog poraza budemo bar malo bolji I jači – rekao Vukoičić na konferenciji za medije u hali Pionir.

Vukoičić je ocenio da je ekipa Galatasaraja odigrala izvanredno i da je zasluženo pobedila.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde teško do pobede u Valjevu

-Oni su odigrali izvanredno, a mi nismo pružili koliko možemo. Bilo je mnogo neodlučnosti i grča u odbrani, a mi pored naše dobre forme, raspoloženja, navijača i domaćeg terena nismo imali argument da kažemo da smo favoriti. Previše smo očekivali od ove utakmice – kazao je Vukoičić.

Plejmejker Zvezde Demarkus Nelson rekao je da ključ pobede Galatasaraja njihova dobra igra u odbrani i u napadu.

-Utakmica je bila stvarno dobra, sastala su se dva tima sa velikim ambicijama. Galatasaraj je igrao odlično i u odbrani i u napadu, a mi smo morali mnogo bolje u odbrani – kazao je Nelson.

Povezana vest:  Ljulj MVP Evrolige, Bogdanović u najboljem timu, Teodosić u drugom

Trener Galatasraja Ergin Ataman rekao je da je atmosfera u hali Pionir bila najbolja koju je video u Evropi u poslednjih par godina.

-Ovo je najbolja atmosfera koju sam poslednjih godina video u Evropi, ali to nije uticalo da nas uplaši, jer i mi u Turskoj imamo nešto slično, tipa protiv Bešiktaša i Fenerbahčea – kazao je Ataman.

On je rekao da je pobeda veoma važna za njegovu ekipu posle poraza u prvom kolu od Uniksa.

Povezana vest:  Mega preko Partizana do prvog trofeja u istoriji kluba

-Ovo je bila vrlo važna utakmica kako bismo ostali u igri za dalji plasman. Kontrolisali smo igru i rezultat sve vreme, a i bili smo smireni. Od Zvezde sam očekivao mnogo veći otpor i mnogo bolju igru – rekao je trener gostiju.

Srpski košarkaš turske ekipe Milan Mačvan rekao je da mu je drago zbog pobede.

-Ovo je bila teška utakmica. Znali smo da Zvezda igra jako dobro od početka sezone, tako da mi je drago zbog pobede – kazao je Mačvan.