dule_vujosevic_par_fmp

Vujošević: Za ovaj tim stavljam glavu na panj

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da i dalje ima potpuno poverenje u mladu ekipu crno-belih i podsetio da je za svako sazrevanje potrebno vreme. Crno-beli trenutno zauzimaju treće mesto u Jadranskoj ligi sa skorom 11-6 i u nastavku sezone boriće se za plasman na fajnal-for.
-Zalažem svoj renome i stavljam glavu na panj kada je u pitanju procena perspektive ovog tima. Isksustvo se ne može sticati na tuđim greškama i neke stvari ne mogu da se rade prečicama i bez muke. Ostaje na klubu da se potrudi da ova ekipa traje duže, a sve to može i šire da se gleda, u sklopu sprečavanja odliva talenata iz ove zemlje u svim oblastima – rekao je Vujošević na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg meča protiv Budućnosti.
On je rekao da se ne može očekivati da posle drastičnog podmlađivanja ekipe odmah stignu rezultati i naveo primer fudbalskog kluba Real Madrid, koji nema finansijske limite, pa opet izgubi od poslednjeplasiranog tima u Španiji.
-Naša finansijska situacija je teška, nama ne dolaze šeici u posete. Videćemo da se na sledećim izborima kandiduje neki od vođa navijača Partizana, pa ako pobedi, lakše ćemo da plivamo – poručio je Vujošević.
Kada je u pitanju duel protiv Budućnosti, koja ima pobedu manje od crvbno-belih, Vujošević je pozvao navijače da podrže tim, ali fer i sportski, bez revanšizma zbog prekida meča u Podgorici u prvom delu sezone.
-Pozivam publiku da dođe u Pionir i podrži tim. Lako je u dobru biti dobar, ali na muci se poznaju junaci. Nikakav revanšizam ni primitivizam nisu dobri i hoćemo da se pokažemo kao pravi domaćini. Budućnost u poslednje vreme igra na vrhunskom nivou, na gornjoj granici svojih mogućnosti. Imaju odličan „roster“, ali su pre svega dobra ekipa i sjajno funkcionišu zajedno. U poslednjih pet-šest mečeva postigli su maksimum, igraju sa ekstraordinarnom motivacijom i oni su primer da loptu ne hvata visina, već karakter i želja – zaključio je Vujošević.
Partizan bi protiv Podgoričana trebalo da nastupi u najjačem sastavu, pošto su kapiten Vladimir Lučić i Francuz Leo Vesterman u trenažnom procesu.
Utakmica 18. kola Jadranske lige između Partizana i Budućnosti igra se sutra od 21 sat u dvorani Pionir.

Povezana vest:  KSS: Bez odluke o preuzimanju lige