Logo_czvezda

KK Crvena zvezda Beograd osudila ponašanje Dodika

 

Direktor košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Davor Ristović osudio je danas ponašanje predsednika Igokee Gorana Dodika, koji je posle utakmice dva kluba u 18. kolu Jadranske lige, navijačima crveno-belih pokazao srednji prst. U saopštenju na klupskom sajtu navodi se da se postupak predsednika kluba iz Aleksandrovca „kosi sa svim načelima elementarne kulture, kao i da je bačena senka na utakmicu timova koji u regionalnom takmičenju pretenduju na najviši plasman“.

-Ponašanje predsednika Igokee je za svaku osudu. Takav gest ne priliči prvom čoveku ozbiljnog košarkaškog kluba koji je ove sezone u ABA ligi ostvario izvanredne rezultate. Žao mi je što se sve to dogodilo, a pre svega zbog naših navijača koji su još jednom pokazali svoju vernost – rekao je Ristović.

Povezana vest:  Žižić MVP oktobra u Jadranskoj ligi

-Ispadom Gorana Dodika bačena je senka na lepu košarkašku predstavu i derbi koji je u svakom smislu opravdao očekivanja – dodao je direktor kluba sa Malog Kalemegdana.

Igokea je u subotu pobedila Zvezdu sa 80:77, a Ristović je rekao da ne želi da skrene temu sa apsolutno zaslužene pobede Igokee i umanji trijumf ekipe iz Aleksandrovca. On je dodao da je beogradski klub uživao veliko gostoprimstvo domaćina.

Povezana vest:  Novi poraz juniorki na EP u Rumuniji

-To nisu zaslužili, jer je derbi protekao bez ikakvih problema. Mogu da razumem emocije i uzbuđenje posle velike pobede, ali kao što je predsednik Igokee u sopštenju pred utakmicu sa našim klubom rekao: ‘U dobru se ne ponesi, u zlu se ne porazi’. Mislim da tu lekciju Goran Dodik ovog puta nije savladao – rekao je Ristović.

Povezana vest:  Vujošević: Pojedinci hteli jeftino da se dopadnu publici

-Video sam da je ponudio ostavku, što navodi na zaključak da je svestan da je napravio grešku. Saopštio je i da uvrede nisu bile upućene navijačima Zvezde, što je malo kontraditktorno, jer koji predsednik kluba bi se na onakav način obraćao svojim navijačima u najuspešnijoj sezoni od osnivanja kluba“, rekao je Ristović I izrazio nadu da incident neće uticati na dobre odnose dva kluba u budućnosti.