petar_bozic_partizan_makabiPOSLE MEČA PARTIZAN – MAKABI

Igrači: Hladne glave dočekati sledeći meč!

 

Košarkaši Partizana zabeležili su vrednu pobedu nad Makabijem i poveli sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji, ali su svi igrači bili jednoglasni u oceni da ne sme da se pada u euforiju zbog ove pobede i da sledeći meč, koji se igra u četvrtak, mora da se dočeka hladne glave.

Kapiten Petar Božić odmah je “spustio loptu” i naglasio da ne sme da se pada u euforiju.

-Ponosan sam što sam deo svega ovoga. Kontrolisali smo utakmicu, ali imamo još dosta posla i ne smemo da podlegnemo euforiji.

Dušan Kecman je istakao dobru odbranu svoje ekipe.

-Od sveg srca hvala navijačima, nadam se da ćemo im se odužiti još jednom. Ovakve utakmice se dobijaju čvrstom odbranom i tako ćemo morati da odigramo i četvrtu. Važno je da se dobro odmorimo i očistimo glavu od svega što se dogodilo.

Povezana vest:  Selektor Kovačić skratio spisak juniorki i kadetkinja

Ni Bo MekKejleb nije želeo da žuri sa slavljem.

-Zabeležili smo veoma važnu pobedu, ali ne mislimo da smo već na Fajnal foru. Što se nas tiče, rezultat je 0:0. Konačno slavlje bolje da ostavimo za četvrtak.

Plejmejker Partizana Aleksandar Rašić bio je zadovoljan posle pobede nad Makabijem, ali ostao je hladne glave.

jan_veseli_partizan_makabi-Bez dileme ovo je velika pobeda. Tek smo na pola puta i moramo da ostanemo smireni, da se dobro odmorimo, spremimo za sledeću utakmicu i pokušamo da iskoristimo domaći teren, odnosno podršku ove fantastične publike – rekao je Rašić.

Rašić je pohvalio atmosferu u Areni.

-Znali smo šta nas očekuje. Pred ovakvom publikom uvek je fantastično igrati. Atmosfera je bila odlična i svi se nadamo da će u četvrtak navijači biti još bolji, kao i mi. Ovog puta smo uspeli da pozitivnu tremu pretvorimo u agresivnu igru u odbrani i da dobro počnemo meč što je bilo presudno – dodao je plej ’crno-belih’.

Povezana vest:  Cedevita otpustila Ukića, Delaša i Ramljaka

Rašić smatra da je Partizan bio taj koji je sve vreme kontrolisao igru.

-Makabi je bio onakav kako smo mu mi dozvolili da bude. To je veoma važno i to bi trebalo da uradimo i u sledećoj utakmici. Sa ovako jakom odbarnom možemo da idemo do pobede.

Jan Veseli je naglasio da nema vremena za slavlje, već da se odmah razmišlja o predstojećem susretu u četvrtak.

-Malo smo umorni ali svi smo srećni što smo dobili ovu utakmicu. Ova je završena i zaboravićemo je što pre, okrećemo se onome što nas čeka u četvrtak.

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA, Košarkaši Partizana osvojili Kup Radivoja Koraća

Mladi Čeh je posebno istakao navijanje u Areni.

-Atmosfera je bila sjajna zbog navijača, bilo je dobro navijanje. Kada smo se malo spustili rezultatski, aleks_maric_partizan_makabioni su nas bodrili i podigli. Ako ovako bude i u četvrtak, imamo veliku šansu.

Centar Aleksandar Marić je takođe bio oduševljen publikom.

-Imali smo odlično prvo poluvreme, a onda je došlo do oscilacija i pada u igri. Kontrolu igre nam je, srećom, vratila ova divna publika. Naši navijači su najbolji na svetu i oni su razlog ove pobede. Spremni smo da pređemo i poslednju prepreku do Fajnal fora. Da nismo, ne bismo ni bili u ovoj poziciji.

Četvrti meč četvrtfinalne plej-of serije između Partizana i Makabija igra se u četvrtak, od 20:45h u Beogradskoj Areni.