petar_bozic_kosFAJNAL FOR NLB LIGA

Partizan brani titulu, timovi prebacuju ulogu favorita

 

U nedelju od 17,15 časova sastaće se, u velikom finalu NLB lige, Partizan branilac titule i Cibona. Crno beli brane četvrtu uzastopnu titulu u Regionalnoj ligi a juče su u polufinalu pobedili Hemofarm (76:67), dok je u drugom meču Cibona pobedila Olimpiju (78:73).

Cibona se nije proslavila u polufinalu fajnal fora NLB lige protiv Olimpije.Velimir Perasović, trener Zagrepčana, objasnio je velikim pritiskom koji je očigledno sputao njegove izabranike:

Povezana vest:  EP 2015, Košarkašice Španije bolje od Srbije

-Da smo ovo izgubili, to bi bila tragedija, fijasko! U utakmici sa Partizanom biće drugačija situacija. Crno-beli će biti blagi favoriti u finalu. Ali, mi ćemo se potruditi da na terenu okrenemo situaciju.

Ako je u polufinalu bio tako veliki pritisak i nervoza, kako li će tek biti u finalu, pred 15 hiljada navijača, u borbi za jedini trofej koji Cibona nema u svojim vitrinama?

Povezana vest:  Zvezda slavila protiv Himkija

-Očekujem da ćemo tada bolje reagovati. Nadam se da će pritisak i nervoza u finalu biti manji i da ćemo imati više raspoloženih igrača i da ćemo, generalno, bolje igrati – rekao je Perasović.

Kapiten košarkaša Partizana Petar Božić prepustio je lopticu domaćinu za ulogu favorita ekipi Cibone pred sutrašnji duel.

-Cibona ima kvalitet, završili su takmičenje kao prvi na tabeli, u regularnom delu sezone su nas dva puta pobedili, domaćini su i sigurno je da breme favorita ide na njihova leđa. Mi imamo ambiciju i želju sa kojom smo došli u Zagreb i nećemo odustati od toga – veli Božić.

Povezana vest:  Crvena zvezda želi novu pobedu