stanojevic_nesic_postoljeVESLANJE
PRVI DAN FINALA NA 24. MEMORIJALU „PAOLO D’ALOJA“
Tri medalje u Pijediluku
Veslači Srbije odlično su započeli takmičenje na 24. „Memorijalu Paolo D’Aloja“. Od pet posada, koliko smo ih imali u subotnjem finalu u dve discipline, osvojene su tri medalje . Odličjima su se okitili Nikola Stojić i Marko Marjanović u dvojcu bez kormilara, odnosno Miloš Stanojević i Nemanja Nešić u skifu za lake veslače.
U skifu za lake veslače imali smo dva predstavnika: Nemanju Nešića i Miloša Stanojevića. Stanojević je osvojio zlato, sok se Nešić morao zadovoljiti bronzom.
– Pred start trke imali smo jednu želju, da zauzmemo prva dva mesta. Raspored, ko će biti zlatan, a ko srebrni nam i nije bio bitan, samo smo želeli da Srbija bude na prva dva mesta. Na žalost, ovoga puta se umešao Italijan koji je bio brži od Nešića. U toku trke sam imao dosta problema sa zaveslajima, ali sam uspeo da se izborim sa time i da kroz cilj prođem prvi – bio je komentar Miloša Stanojevića.
U finalnoj trci dvojaca od šest posada, Srbija je imala tri. U ovoj disciplini veslali su Nikola Stojić i Marko Marjanović, Radoje Đerić i Miloš Vasić, odnosno Nenad Babović i Miloš Tomić. U izuzetno jakoj konkurenciji Nikola Stojić i Marko Marjanović su stigli do bronze. Prvo mesto pripalo je Italijanima, drugi su kroz cilj prošli Grci.
– Dobro smo počeli trku, ali smo, kako je odmicala, zbog uslova na stazi počeli da padamo u tempu. Iskusne posade Italije i Grčke, koje godinama veslaju u istom sastavu, su to uspele da iskoriste i obezbede prve dve pozicije. Žao mi je što smo ostali bez zlata, ali ne mogu reći da sam nezadovoljan. U lošim uslovima smo u jakoj konkurenciji stigli do medlje. Ostaje da još u nedelju veslamo u dvojcu, i da se onda lagano pripremamo za Svetski kup – bio je komentar Nikole Stojića.
U nedelju se u Pijediluku završava Memorijal Paolo D’Alojo.
Rezultati finala
Skif za lake veslače: Miloš Stanojević (Srbija 1) 7:07,40, Augusto Zamboni (Italija 1) 7:08,40, Nemanja Nešić (Srbija 2) 7:10,10, Alan Armenta (Meksiko 1) 7:10,20, Horasio Rangel (Meksiko 2) 7:14,70, Nikola Udovičić (Hrvatska 2) 7:20,40.
Dvojac bez kormilara: Italija 1 (Mornati, Karbonsini) 6:30,10, Grčka 1 (N. Golintolilas, A. Golintolilas) 6:30,20, Srbija 1 (Nikola Stojić, Marko Marjanović) 6:36,60, Španija 1 (Vela, Gonzales) 6:37,60, Srbija 4 (Radoje Đerić, Miloš Vasić) 6:41,30, Srbija 2 (Nenad Babović, Miloš Tomić) 7:35,40.
Povezana vest:  Felps najavio da se neće takmičiti posle 30 godine