Handball_the_ballKVALIFIKACIJE ZA EP

Aleksandra Đorđević: Možemo da pobedimo u Zaječaru

 

Od 18 časova (RTS2) u Zaječaru, reprezentativke Srbije igraju meč trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj i Norveškoj sa evropskim vicešampionom i zvanično trećom reprezentacijom sveta, Španijom. Kakva je atmosfera u taboru naših najboljih rukometašica i šanse za osvajanje bodova u dva susreta protiv ekipe sa Pirineja, rekla je levo krilo Kikinde, Aleksandre Đorđević:

Povezana vest:  Rukometaši Srbije izgubili od Hrvatske

– Znam kako se radi u reprezentaciji i zato jako pozitivno razmišljam. Što se tiče mečeva sa Španijom, puna sam optimizma. One će na svom terenu sigurno biti favoriti, ali sam isto tako sigurna da ih možemo pobediti u Zaječaru pred našom publikom.

U svakom slučaju, dve uknjižene pobede nad Grčkom i Turskom, omogućavaju Vam da igrate rasterećeno?

– To je tačno. Nama je odlučujuća utakmica za odlazak na EURO, revanš sa Turskom na našem terenu. Naravno, ako dobijemo Španiju, povećaćemo sebi šanse i olakšati još više svoju poziciju u borbi za plasman u Dansku i Norvešku. Nadam se da će tako i biti.

Povezana vest:  OSMINA FINALA KUPA SRBIJE, Pobede Partizana, Kolubare i Zvezde (FOTO)

Španija je potvrdila svetsku klasu. Posle medalje na Evropskom prvenstvu u Makedoniji, koju su svi okarakterisali kao iznenađenje, usledila je bronza u Kini na SP, kao potvrda kvaliteta.

– To je izuzetno dobra reprezentacija. Imaju problema sa povredama, neke igračice neće igrati, što će nama biti plus. Ni mi nismo neke sreće, što se tiče povreda. Izgubili smo Andreu Lekić, koja je u prva dva kola kvalifikacija bila naš najbolji igrač. Verujem da ćemo to nadoknaditi na terenu, borbom i zalaganjem. Uz sve, trebaće nam i malo sreće.

Povezana vest:  OKS podržava kandidaturu Srbije za SP za žene 2013.