zvezda juniori-igra-2013

Moćna Zvezda u finalu Evroliginog kvalifikacionog turnira

Crvena zvezda Telekom zabeležila je novu ubedljivu pobedu na Evroliginom kvalifikacionom turniru. Ovog puta savladan je Insep i to u polufinalu ovog prestižnog turnira. Zvezda je slavila rezultatom 79:64, a svako pitanje pobednika rešeno je krajem prve i početkom druge četvrtine. Naime, crveno-beli su od rezultata 16:14 napravili seriju 33:8 i na poluvreme se otišlo sa velikih 27 poena prednosti (49:22).
Iako su imali veliku rezultatsku prednost izabranici Slobodana Klipe nisu dozvoli opuštanje u svojim redovima. Crveno-beli su leteli po parketu, nijedna lopta za njih nije bila izgubljena, a svojim atraktivnim rešenjima u napadu terali su mnogobrojnu publiku na česte aplauze. Prednjačio je sjajni Ristić koji je rampama zatvorio sve prilaze košu Francuzima, a u napadu je odlični centar zakucavanjima koristio brilijantne asistencije saigrača. Tek u poslednjoj četvrtini došlo je do manjeg pada u igri izabranika trenera Klipe, pa je Insep taj period dobio sa 23:13 i tako ublažio poraz.
Jedinu senku na spektakl koji su publici priredili igrači Zvezde bacila je povreda sjajnog Inglisa. Naime, francuski bek koji je u mnogome obeležio dosadašnji tok turnira je nezgodno pao nakon pokušaja da završi jednu kontru i povredio koleno. Posle ukazane pomoći, Inglis je ustao, ali se više nije vraćao na parket.
Crveno-beli su ovom pobedom obezbedili plasman u finale takmičenja gde će im rival biti bolji iz drugog polufinala u kom će se sastati Partizan i Mega Vizura.

Povezana vest:  Radonjić: Moramo da napravimo veliki iskorak protiv Bamberga

Crvena zvezda Telekom – Insep 79:64 (26:14, 23:8, 17:19, 13:23)

Crvena zvezda Telekom: Rebić 9 (6as), Vorkapić 2 (5sk), Gudurić 12, Skoknić 2, Rakićević 2, Stupar, Đukanović 14 (6as), Lazarević, Kaplanović 6 (5sk), Jovanović, Ristić 21 (10sk), Tejić 11 (5sk, 3bl).

Insep: Ori 8, Gombold 3 (6as), Pontens 8, Inglis 5, Eliezer 5 (6sk), Dusulie 2, Pakventin, Smok, Rigot 12, Paoleti 10, Laporal 10 (12sk).

Povezana vest:  Lovernj: Sledeće sezone bolji rezultati