dusko vujosevic kzs feb 2013 (1)
Vujošević: Rezultati Cedevite su u najvećem neskladu
 
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da protivnik njegove ekipe u 23. Kolu Jadranske lige, hrvatska Cedevita ima najneskladnije rezultate u tom takmičenju u odnosu na budžet i pojačanja.
-Cedevita je pre početka uz Crvenu zvezdu slovila kao prvi favorit za trofej. Njihovi rezultati su u najvećem neskadu u negativnom smislu na osnovu procena pre početka sezone. Tim nikada nije grupa najboljih, već onih koji najbolje funkcionišu zajedno – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.
On je dodao da će ekipa Cedevite sigurno pružžiti maksimum, jer I dalje ima šanse da se plasira na završni turnir.
-Mi smo došli u situaciju da moramo nešto neplanirano da osvojimo, pošto smo nešto neplanirano izgubili. Protiv Cedevite će biti pravi derbi, teška i važna utakmica, koja neće odisati lepotom, ali će svako dati maksimum – rekao je Vujošević.
Trener Partizana je kazao da klubovi nemaju nikakvu odgovornost za to što nije poznato da li će se u Evroligu plasirati pobednik regularnog dela i fajnal-fora ili finalisti završnog turnira Jadranske lige.
-Evroliga je predvidela da finalisti igraju, a ako Jadranska liga ima pretenziju da bude ozbiljna ne sme da bude ovakve šale. Situacija će se rešiti verovatno tako što će Evroliga napraviti kompromis. Neko mora da ponese odgovornost, jer ovo do čega smo došli ne može da se dovodi u vezu sa interesom nacionalne košarke – rekao je Vujošević.
On je istakao da je moralno da se pre početka takmičenja zna šta koje mesto donosi.
-Kampanja i rat koji se vode protiv Partizana su malo fašistički, a mi imamo određeni imunitet na osnovu trogodišnjeg ugovora sa Evroligom i kada je Partizan neprikosnoveno osvojio pravo ugoroženi klubovi su izašli sa pričom da to nije dobro za košarku. Ugovor nam je oduzet onda kada niko nije mogao da ga ugrozi – rekao je on.
Trener Partizana je naglasio da treba biti spreman i za situaciju da se crno-beli ne plasiraju na završni turnir regionalnog takmičenja.
-Fajnal-for nije izvestan, ali ćemo se mi boriti. Za klub i igrače bi bilo fantastično da igraju Evroligu sledeće sezone, jer bi neigranje bilo silaženje na niži nivo – rekao je on.
Vujošević je dodao da nije tačna informacija koja se pojavila u jednom beogradskom dnevnom listu, jer košarkaš Nemanja Aleksandrov nije potpisao za Partizan. Utakmica izeđu Cedevite i Partizana igraće se u nedelju u 17.00 u Zagrebu.
Povezana vest:  Todorić: Sada smo gori i od Grka!