dusko vujosevic kzs feb 2013 (1)

Vujošević: Nismo obećali trofej, ali eto, desilo se

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević posle pobede nad Crvenom zvezdom (71:63) i osvajanja Jadranske lige bio je veoma ponosan na svoj mladi tim.
-Ovo je jako mlada ekipa, većina analitičara je na početku sezone tvrdila da smo napravili suviše rizičan potez. Trebalo nam je mnogo hrabrosti. Nismo obećali trofeje, ali eto, desilo se. Ova ekipa Partizana je nacionalno blago, radi se o projektu koji treba gledati van klupskih okvira. Velika je stvar za srpsku košarku što su sva četiri naša tima igrala na završnom turniru, to dokazuje da je košarka nacionalni sport – rekao je Vujošević na konferenciji za medije.
On je dodao da je utakmica morala da bude teška, iako je polufinale bilo veliko opterećenje za obe ekipe, pošto su su tada izborile Evroligu.
-Tu su oba tima obavila veliki posao, ali finale sa Zvezdom je veliki izazov. Ispostavilo se da je Zvezda psihološki bolje ušla u meč, a ja sam možda preopteretio svoje igrače. Prvo poluvreme nismo ništa ubacili, nismo imali ni skok u napadu – prokomentarisao je Vujošević.

Povezana vest:  Lokomotiva lako pobedila Unikahu, Bamberg bolji od Barselone