partizan igokea laktasi 2

Bertans: Kad sam se jutros probudio predosetio sam trofej

Većina košarkaša Partizana posle večerašnjeg trijumfa nad Crvenom zvezdom (71:63) u finalu Jadranske lige ocenila je da je bitku za trofej odlučila odlična igra u odbrani u drugom delu utakmice.
-Ovo je veliki uspeh za nas. Mislim da smo najmlađa ekipa u istoriji Jadranske lige koja je osvojila trofej. Hvala ovim momcima što su mi omogućili da podignem trofej. Hvala i svima koji su verovali u nas, pre svega navijačima koji su i večeras bili naš vetar u leđa – rekao je kapiten Vladimir Lučić.
Letonac Davis Bertans, jedan od najboljih igrača finala istakao je da je predosetio ovakavc epilog.
-Bila je ovo veoma teška utakmica, napravili smo veliki posao. Još jutros kada sam se probudio imao sam osećaj da ćemo pobediti i to se, na našu veliku, radost i desilo – kazao je Bertans.
Dragan Milosavljević istakao je značaj dobre igre crno-belih u odbrani.
-Ceo meč smo odigrali veoma dobro i izuzetno borbeno. Verovali smo da možemo do pobede. Igrali smo jaku odbranu, pogotovo na Rakočeviću i verujem da je to na kraju odlučili meč. Uz to pogodili smo i neke veoma teške šuteve u bitnim momentima – rekao je on.
Leo Vesterman rekao je da će ovaj trofej za njega uvek biti poseban, jer mu je prvi u karijeri.
-Ovo mi je prvi trofej u karijeri i zato mi je veoma drag i poseban. Sigurno ćemo znati da ga proslavimo, videćemo još kako. Neće, doduše, biti baš mnogo vremena, jer nas čekaju važni mečevi u Superligi – istakao je Francuz.
Njegov zemljak Žofri Lovernj dodao je da su crno-beli napravili veliki posao.
-Utakmica je bila odlična, Ovo je teška sezona za nas, uradili smo veliki posao večeras. Naši navijači su još jednom pokazali da su najbolji – poručio je Lovernj.

Povezana vest:  Dva jaka turnira za košarkaše Partizana pred start sezone