nba novi logo
NBA VESTI, PLEJ OF
Golden Stejt u polufinalu Zapada
 
U 6. utakmici četvrtfinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je jutros u Ouklendu savladao Denver sa 92:88 i ukupnim rezultatom 4:2 u pobedama plasirao se u polufinale u kojem će mu protivnik biti San Antonio. Odluka o pobedniku ovog duela pala je u trećoj deonici koju je Golden Stejt dobio sa 33:20. Nezaustavljiv u tom delu meča bio je Stefon Kari ubacivši 14, od ukupno 22 svoja poena.
Uz Karija zapaženu rolu u pobedničkom timu imali su Australijanac Enđu Bogut i Drejmond Grin. Bogut je utakmicu završio sa 14 poena, čak 21 skokom i četiri „rampe, dok je Grinov učinak iznosio 16 koševa i deset uhvaćenih lopti. Najistaknutiji pojedinac Denvera bio je Andre Iguodala sa 24 poena, devet skokova i šest asistencija.
Za razliku od Golden Stejta koji je iskoristio prvu „meč loptu“ na svom terenu, Čikago je prokockao takvu priliku. Sa po 17 koševa Džo Džonson, Bruk Lopes i Deron Vilijams predvodili su Bruklin do brejka (95:92) koji im je omogućio „majstoricu“ u svom dvorištu.
Poraz Čikaga možda je bio i očekivan imajući u vidu činjenicu da je igrao bez startera Luola Denga i Kirka Hinriha koje je povreda sprečila da nastupe u ovom meču. U njihovom odsustvu najbolji među „bikovima“ bio je Italijan Marko Belineli sa 22 poena i sedam asistencija.
Rezultati:
ISTOČNA KONFERENCIJA:
Čikago – Bruklin 92:95 (3:3 u seriji)
ZAPADNA KONFERENCIJA:
Golden Stejt – Denver 92:88 (4:2, Golden Stejt u polufinalu plej ofa Zapada)
Povezana vest:  Zvanično: Obradović više nije trener Zvezde