dejan radonjic (2)

Radonjić: Bilo nam je veoma bitno da dobro počnemo

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je za njegov tim bio jako bitan dobar početak meča protiv Partizana u devetom kolu Superlige, kao i da je za trijumf bio važan dobar šut.
-Jako smo dobro počeli, to je bilo veoma bitno za nas. Svesni smo problema koje imamo sa unutrašnjom igrom, što se videlo u većem broju skokova Partizana, ali smo bili u dobrom šutu, za razliku od prethodnih mečeva koje sam vodio. Stekli smo prednost koju smo koncentracijom održali svih 40 minuta – rekao je Radonjić.
Zvezda je večeras pobedila Partizan sa 76:69, a vodila je od početka do kraja meča.
-Raduju veliki procenti šuta, ali 11 slobodnih bacanja nije dobro za ovaj nivo takmičenja. Zadovoljan sam bodovima, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu – rekao je Radonjić.
Zvezdin 20-godišnji centar Luka Mitrović pogodio je večeras dve vezane trojke kada se lomio rezultat, a imao je i nekoliko atraktivnih poteza kojima je skrenuo pažnju na sebe.
-Vredno radi, dobro se ponaša. Nije on večeras igrao samo zbog odsustva (Borisa) Savovića. Rekao sam i pre utakmice da će igrati jer je zaslužio svojim radom – rekao je Radonjić.
Kapiten Zvezde Igor Rakočević rekao je da je ova utakmica bila jako važno za moral njegovog tima.
-Utakmica je bila jako bitna za nas, da se povratimo posle teškog poraza u finalu Jadranske lige. Popravljamo se korak po korak. Nismo euforični, čvrsto stojimo na zemlji. Imamo vremena, ima mnogo vremena da popravimo igru. Dobro radimo i dobro treniramo i verujem da ćemo biti sve bolji. Drago mi je što je konačno jedan derbi prošao bez incidenata i nadam se da će sport na kraju pobediti – rekao je Rakočević.
Kapiten crveno-belih bio je večeras najbolji igrač svog tima, ali je kazao da još nije u formi u kojoj bi trebalo da bude.
-Daleko sam od onoga što sam bio pre par meseci, kada sam igrao u ritmu ekipe. Pao i fizički i mentalno, trudim se da ispravim. Napad ne mora da bude pokazatelj forme. Ali, bolje se osećam, poboljšavam formu, ali nije to još to -rekao je Rakočević.

Povezana vest:  Vujošević: Partizan je izgubio kredibilitet kad su finansije u pitanju