marko simonovicSimonović: U Kruševac po pobedu

Fantastičnim zakucavanjem pored Bobana Marjanovića i Gorana Ćakića, na asistenciju Borisa Savovića, Marko Simonović je overio pobedu Crvene zvezde nad Mega Vizurom (78:61) za vođstvo u polufinalnoj seriji plej-ofa. Na konstataciju da je zakucavanje bilo veoma atraktivno, Simonović samo kratko odgovara:
– Namestilo se…
Krilni košarkaš crveno-belih je na startu doigravanja bio na visini zadatka pošto je Mega Vizuri ubacio 18 poena, a uz to je imao i šest skokova. Zvezda je napravila prvi korak ka plasmanu u finale, a drugi meč izabranike Dejana Radonjića očekuje već u petak u Kruševcu od 21 sat:
– Veoma dobro smo odigrali prvu utakmicu. Mega Vizura je nezgdna ekipa, ima jako dobre igrače I zaslužuje poštovanje. Zabeležili smo prvu pobedu, ali nema mesta za slavlje. Idemo u Kruševac da probamo da dobijemo i da završimo polufinalnu seriju sa 2:0. Trudićemo se da odigramo maksimalo, da budemo na visini zadatka u odbrani i da ponovimo borbenost iz prvog meča – rekao je Simonović i potom dodatno analizirao igru protivnika:
– Forsiraju zonsku odbranu, ali to nama daje dosta prostora za šut za tri poena. Moram da istaknem da smo njihovu zonsku odbranu jako dobro napadali i ispod koša. Uspeli smo da izvučemo visinski dominantnog Bobija Marjanovića izvan reketa i da spuštamo loptu pod tablu. Dobro smo se spremili i to je dalo rezultat.
Iako je Zvezda bila silno oslabljena neigranjem Aleksandra Cvetkovića i Igora Rakočevića to se nije odrazilo na ekipu:
– Mi smo ozbiljan tim i ko god da nije u sastavu, njegov izsotanak možemo da nadomestimo. Nadam se da će Igor biti spreman, jer on je naš lider, vođa našeg tima i njegovo znanje i iskustvo nam mnogo znače.
Crvena zvezda je u prvom ovosezonskom duelu sa Mega Vizurom poražena upravo u Kruševcu pa će to biti dodatni motiv za trijumf, kao i želja da se crveno-beli revanširaju kruševačkoj publici na sjajnoj podršci u prvom meču:
– Malo je nezgodno da se igra u toj hali u Kuševcu. Klima je slaba, pa kada se dvorana napuni, postane klizavo. Ali, kako je igračima Mega Vizure, tako je i nama i zato nema alibija. Daćemo sve od sebe da zabeležimo pobedu – zaključio je Simonović.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Majamija, San Antonija i Indijane