marina miljkovic 1 (3)

EP ŽENE 2013

Marina Maljković: Ovaj tim u stvaranju je zvezda

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković rekla je danas da je njen tim zvezda i da oseća „ogromnu sreću“ što je ekipa kao autsajder najtežim putem došla do četvrtfinala Evropskog prvenstva u Francuskoj. 
-Ispraćeni smo kao autsajderi. Svi, pa i FIBA, su nas svrstavali u grupu najslabijih timova, a mi smo ubedljivo najtežim mogućim putem ušli u osam najboljih, pobedivši vicešampiona sveta. Biti trener takve ekipe je jedna ogromna sreća. Mi nemamo zvezde, tim je zvezda – rekla je Maljkovićeva. 
Košarkašice Srbije pobedile su danas vicešampiona sveta Češku sa 75:59 u poslednjoj utakmici druge faze takmičenja i tako sa sve tri pobede iz druge grupe izborile plasman u četvrtfinale. 
U zavisnosti od rezultata sutrašnjih utakmica, Srbija će zauzeti drugo ili treće mesto.  Košarkašice su takmičenje počele sa dva poraza, od Britanije I ubedljivim od Francuske, ali su onda pobedile favorizovanu Letoniju, a zatim u drugom krugu pobedile Belorusiju, Hrvatsku i Češku. Izabranice Marine Maljković igrale su sve bolje, sa mnogo energije I jakom odbranom. 
-Mi smo tim koji je u procesu stvaranja, mi moramo sa takvom igrom da nastupamo. Cela Srbija, Evropa i svet videli sy sa kakvom energijom i disciplinom igramo i u odbrani i u napadu…U četvrtfinalu ne priželjkujemo nikog, već šta nam Bog da. Ne bavimo se kalkulacijama, čekamo svog protivnika, a ne vidim razlog zašto ne bismo igrali još bolje – rekla je Maljkovićeva. 
Selektorka je potvrdila da će igračice večeras slaviti veliki uspeh, koji je prevazišao sva očekivanja. 
-Slavićemo večeras. Ja sam takva osoba, kada neko uspešno obavi jedan posao, treba da se nagradi. Pre ovoga je bio neverovatan rad i red je da proslavimo. Popićemo večeras nešto, a već sutra od šest ujutru totalni radni proces – rekla je Maljkovićeva. 
Kapiten Milica Dabović je odmah posle meča na svom Tviter profile napisala da je presrećna, a dva sata posle meča teško je dolazila do reči od radosti. 
-Šta da kažem, ja sam još pod utiskom i još ne mogu da shvatim šta smo uradili – rekla je Dabovićeva. 
Ona je kazala da tim oseća podršku i da joj to daje motiv da bude sve borbeniji. 
-Iz utakmice u utakmicu igramo borbenije i to je ono što nas pokreće, presrećne smo zbog toga. Ponosne smo, ja sam ponosna na borbenost i na to da su cela Srbija, Republika Srpska i Crna Gora uz nas, to je naš vetar u leđa – rekla je ona. 
Milica Dabović ne razmišlja mnogo o protivniku u četvrtfinalu. 
-Ne znamo ni ko će nam biti protivnik. Ne predajemo se, igraćemo maksimalno koncentrisano i sa još većom energijom – rekla je Milica Dabović. 

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Srbija u četvrtfinalu posle pobede nad Hrvatskom