kragujevac-wild-boars-novi-sad-dukes-blantonOsveta Veprova, zakazan derbi u finalu

Posle prethodnog meča, odigranog pre samo sedam dana, kada su se Novosađani bukvalno poigravali sa Divljim veprovima na stadionu FK „Kabel“, teško da je bilo ko mogao da očekuje potpuni revanš Šumadinaca. Međutim, aktuelni vicešampioni Srbije, pokazali su snagu kada je bilo najteže, zbili su redove i uprkos brojnim problemima uspeli da se plasiraju u finale i borbu za titulu gde će sastati sa SBB Vukovima.
Možda je lak trijumf prethodnog vikenda malo i opustio Novosađane, koji su mislili da će lako izaći na kraj sa protivnikom, ali sam početak meča pokazao je da neće biti tako. Dominirala je odbrana Kragujevčana, koja timu iz Srpske Atine nije dozvolila da poentira sve do poslednje deonice. Istina, moglo je da bude mnogo neizvesnije, da su Vojvode u prvom poluvremenu pogodile dva fild gola, ali nijednom nisu bili uspešni.
Sa druge strane, poeni Treja Mekveja trčanjem u prvoj deonici, doneli su kapitalnu prednost Veprovima. Kiker Srđan Ružić tada nije realizovao ekstra poen, promašio je i on jedan fild gol sa pogodive razdaljine, ali je i uspeo jednom da poentira za tri poena u prvom poluvremenu. Tih 9:0 bili su upozorenje domaćinu, a nada gostima na velikom odmoru.
Početak drugog poluvremena nije nagovestio ništa dobro za Novosađane. Neuspešna dva napada, od čega je posebno koban bio ovaj drugi, kada je Mekvej, jedan od junaka meča, uspeo da preseče pas i vrati interepciju do 9 jardi od end zone Vojvoda. Iz te pozicije, u koju ih je dovela odbrana, Kragujevčani su ponovo uspeli da poentiraju i uvećaju prednost. Ovog puta u glavnoj ulozi su se našla dva igrača, koji predstavljaju budućnost kluba. Šansu umesto povređenog kvoterbeka Santino Simonea dobio je bivši juniorski reprezentativac Stefan Stefanović, koji je pasom uposlio supertalentovanog hvatača Nikolu Simovića za 16:0.
Tračak nade Novosađanima pojavio se tek u poslenjoj deonici, kada je Rastko Jokić uspeo da doturi pas Luki Vojinoviću za 16:6, ali pokušaj da se primaknu na samo jedan posed poentiranjem za dva poena bio je neuspešan. Od tog trenutka, domaći su morali da igraju mnogo rizičnije, ništa im drugo nije preostalo, zbog čega su bili surovo kažnjeni u finišu meča.
Najpre je Sutefanović pasom našao Mekveja, koji ga je kompletirao i istrčao zatim za ukupno 87 jardi i najavu slavlja Kragujevčana. Konačan udarac zadao je defanzivni linijaš Milorad Novaković, koji je vratio presečen pas 40 jardi do endo zone i konačnog trijumfa Divljih veprova.
Obzirom da su Vukovi slavili u prvom polufinalnom meču, odigranom u subotu protiv Blue Dragonsa, večiti derbi zakazan je za dve sedmice, 7. jula, kada će se doneti odluka o novom šampionu Srbije.

Povezana vest:  Kraljevske Krune brane titulu prvaka Balkana

Stadion: FK „Kabel“. Gledalaca: oko 300.
Kretanje rezultata:
0:6 Trej Mekvej trčanje 28 jardi, Srđan Ružić neuspešan PAT.
0:9 Ružić fild gold 33 jarde.
0:16 Stefan Stefanović pas 9 jardi ka Nikoli Simoviću, Ružić uspešan PAT.
6:16 Rastko Jokić pas 4 jarde ka Luki Vojinoviću, neuspešno za 2 poena.
6:22 Stefanović pas 87 jardi ka Treju Mekveju, Ružić neuspešan PAT.
6:29 Milorad Novaković vraćanje intersepcije 40 jardi, Ružić uspešan PAT.

Povezana vest:  Kraljevske krune ubedljivo savladale Sofijske medvede