dzon-holovej-2Džon Holovej pojačao Krune

Pred novu sezonu, u kojoj će pokušati da izbore ekspresan povratak u superligaško društvo, Kraljevo Royal Crownsi pojačali su se američkim trkačem/lajnbekerom Džonom Holovejem.
Dvadesetčetvorogodišnji Holovej dolazi iz Džoržije, gde se fudbalom bavio od šeste godine, od Pivi lige, preko srednjoškolskog tima gde je igrao na pozicijama kvoterbeka i raningbeka, do Belhaven i Union koledža, gde je igrao lajbekera i trkača.
U poslednjoj sezoni, na šest utakmica, osvojio je 550 jardi trčanjem i 150 hvatanjem, za šest tačdaunova, dok je sa druge strane lopte zabeležio šest tačdaunova.
Džon ističe da mu je uzor njegov srednjoškolski trener Mari, koji mu je dosta pomogao da postane dobar igrač i bolja osoba. Najveću motivaciju da uspe u sportu nalazi u porodici i pre svega zbog njih želi da se pokaže na terenu, a nekad i da im kroz fudbal obezbedi bolji život.
– Uvek želim da igram na višem nivou ili da prihvatim neki novi izazov, a igranje u Srbiji, u Krunama će baš to i biti. Moja očekivanja su veoma jednostavna, očekujem pobedničku sezonu. Video sam da u Krunama ima dosta talenta i verujem da ćemo svi zajedno voditi ekipu iz pobede u pobedu – rekao je Holovej.

Povezana vest:  Veprovi prizemljili Zmajeve