vujosevic

Vujošević: Nemamo kapacitet da igramo i protiv sudija

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je Fenerbahče večers u Beogradu bio veliki protivnik i da mu nije jasno zašto je turskoj ekipi buila potrebna „ovako organizovana pomoć sudija“. 
-Nemamo mi taj kapacitet da igramo i protiv ovakvih sudija. Imam dovoljno iskustva da znam da ne treba da se priča previše o sudijama i ne radim to dok ne dođe do ovih situacija – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle utakmice u Hali Pionir. 
Partizan je, kao domaćin izgubio, od Fenerbahčea sa 88:78 u 4. Kolu Grupe A Evrolige što mu je treći poraz, dok je turska ekipa zabeležila i četvrtu pobedu. Vujošević je posebno bio nezadovoljan španskim arbitrom Migelom Peresom Peresom, za koga je rekao da mu nije prvi put da ovako sudi. 
-Fenerbahče je veliki protivnik i zaista mi nije jasno zašto im je potrebna ovako organizovana pomoć ovih delilaca nepravde. Ono što je (Peresom) radio, to mu nije prvi put. Onaj ko ga delegira, ne znam ko ih bira, još je gori od njega. On nema puno veze sa košarkom – rekao je trener Partizana. 
Vujošević koji je zbog tehničkih grešaka isključen već u 22. minutu utakmice s Fenerbahčeom, ocenio je da su sudije postale „važnije i od trenera, i od igrača“. 
-Ovo je bilo sramota. To nije slučajno. Ovi koji vode Evroligu treba da se dobro zamisle u kom pravcu se sve ovo odvija i razvija – kazao je on. 
Vujošević je dodao da suđenje nema veze s dobrim procentom šuta gostujućih igrača u drugom poluvremenu i da te dve stvari treba razdvojiti. 
-Ako je ikako moguće, te stvari treba sagledati odvojeno. Drugo poluvreme su odigrali jako dobro, otvorili su šutere i pogađali. Radi se o veoma kvalitetnom timu. Zadovoljan sam igrom u prvom poluvremenu – rekao je Vujošević. 
Partizan će u narednom kolu gostovati u Moskvi, protiv CSKA. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Stopostotni učinak domaćina