radonjic derbi (1)

Radonjić: Važna pobeda, ali ima mnogo da se radi, Vujošević čestitao

Trener košarakaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim večeras zabeležio važnu pobedu protiv Partizana u osmom kolu Jadranske lige, ali da treba još mnogo da radi da bi prestigao „večitog“ rivala. Trener Partizana Duško Vujošević čestitao je rivalu pobedu, ali je za poraz optužio sudiju Miliju Vojinovića. 
-Čestitam igračima na pobedi koja je za nas jako bitna. Anulirali smo poraz od Širokog (u prvom kolu) i približili se prvom cilju, a to je plasman na završni turnir. Očekivali smo težak meč. Partizan se maksimalno ujedinio posle povrede (Lea) Vestermana – rekao je Radonjić novinarima posle meča. 
Zvezda je večeras pobedila Partizan posle produžetka 86:83. 
-Bila nam je jako loša koncentracija u početku, što su oni iskoristili. Bilo nam je bitno da dođemo do svoje igre i budemo konkurenti. U završnici smo parirali dobrom odbranom i dobrim šutem i uspeli smo na kraju da slavimo. Važna je pobedu prvom ovogodišnjem derbiju, ali biće još važnihih derbija – rekao je Radonjić. 
-Svestan sam da treba još mnogo da radimo da budemo ispred tima koji priželjkujemo, da budemo ispred tima koji godinama ima dobre rezultate, odlično radi i aktuelnoi je šampion ovog takmičenja – dodao je Zvezdin trener. 
Vujošević je podsetio na probleme koje njegov tim ima sa povredama, ali je imao zamerke sudijama. 
-Čestitam Zvezdi na pobedi… Vesterman je praktično završio sezonu… to je težak bol za sve nas. Zvezda ima dobar tim, čestitam Bobiju na dobroj igri, ali moram da kažem da je nemoguće igrati kada se tako visokom i jakom igraču kao što je Boban Marjanović dozvoli da ‘kampuje’ u reketu. Svestan sam da je pravilo od tri sekunde umnogome prevaziđeno, ali je to veliki problem kada su takvi igrači u pitanju – rekao je Vujošević. 
On je ocenio da je Vojinović direktno odlučio duel. 
-Vojinović je na četiri razlike dosudio onaj faul u napadu i aut posle koga je Zvezda dala trojke. Posle one utakmice u plej-ofu, to je drugi meč koji je on direktno odlučio… To govori da je pravljenje kontakta sa njim dalo pun rezultat. Nećemo dozvoliti da sudije rešavaju utakmice, bar na ovom nivou – rekao je Vujošević. 
On je kazao da je bio zadovoljan igrom svog tima u datim okolnostima. 
-Zvezda je napravila ozbiljan klub i ozbiljan tim. Mi smo bili opterećeni svojim problemima, zbog čega su oni na leđima imali breme favorita, što se osetilo u dobrom delu utakmice dok nije proradio adrenalin koji je odneo tu vrstu straha. Čestitam im na pobedi i mojim igračima na borbenosti – rekao je Vujošević. 

Povezana vest:  NLB LIGA, Fajnal for NLB lige u Ljubljani od 19. do 21. aprila