partizan real arena gasic trener

Gašić: Loše smo reagovali na grubu igru Bajerna

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić rekao je večeras da je njegova ekipa lose reagovala na „grupu“ igru Bajerna u drugom poluvremenu i da je to jedan od razloga poraza u drugom meču Top 16 faze Evrolige.
-Bila je ovo dobra utakmica. Moj tim je u prvom poluvremenu u velikoj meri izvršavao zadatke koje smo postavili pred utakmicu. To se refrektovalo na prednost na poluvremenu. Imali smo lošu reakciju u drugom poluvremenu na njihovu grubu igru. To je u dobroj meri donelo do toga da je Bajern korak po korak došao do preokreta i na kraju do pobede – rekao je Gašsić novinarima u Minhenu. 
Partizan je večeras izgubio u Minhenu od Bajerna sa 71:65 (17:20, 17:22, 14:18, 19:9) u drugom kolu Grupe F Top 16 faze Evrolige. 
-Ono što nije bilo dobro je zagrađivanje u reketu. Bajern je imao 20 ofanzivnih skokova, samo Tompson je imao pet, time ne mogu da zadovoljan. Uz to desio se pad koncenctracije u trenutku kada nismo ispunili bonus, a dozvolili smo im da ubace dve trojke – kazao je Gašić. 
On je dodao da ekipa Bajerna dosta šutira, da večeras nisu imali veliki procenat, ali da su ubacili važne trojke kada je to bilo najbitnije. 
-Čestitam mojim igračima na borbi, ali za ovakvu utakmicu to nije dovoljno. Ovo je najmlađi tim u Evroligi. Igrači su od po 18, 19 godina. Ovo je veliko iskustvo… Nastavićemo da korigujemo stvari koje nisu dobre kako bismo naredne utakmice dočekali što spremniji – rekao je Gašić. 

Povezana vest:  Simonović: Velika pobeda u bitnoj utakmici