emanuel_DjinobiliĐinobili ne igra na SP u Turskoj

 

Najbolji argentinski košarkaš Emanuel Đinobili neće igrati za nacionalnu reprezentaciju na predstojećem prvenstvu sveta u Turskoj, preneo je argentinski dnevnik „Nasion“.

U kolumni koju piše za taj list košarkaš NBA ligaša San Antonija potvrdio je da se privremeno povlači iz državne selekcije.

-Dugo sam vagao tu odluku, a presudila su dva razloga. Kao prvo, supruga i ja ćemo posle nekoliko godina bezuspešnih pokušaja u maju postati roditelji blizanaca i želim da gledam prve dane života svoje dece, da uživam u tome i pomognem supruzi. Drugi važan razlog je što moje telo više nije u stanju da tri leta zaredom izdrži napore igranja bez odmora, bez pravilnih priprema za novu NBA sezonu – priznao je Đinobili.

Povezana vest:  Radonjić: Razmišljamo samo o pobedi

On je istakao da se ne povlači definitivno iz reprezentativnog sastava.

-Voleo bih da još jednom zaigram na Olimpijskim igrama. To mi je prioritet. London 2012. sam stavio ispred svetskog prvenstva u Turskoj – naveo je Đinobili.

Jedan od najboljih neamerikanaca koji je ikad igrao u NBA ligi naglasio je da žali što neće pomoći reprezentativnim saigračima na šampionatu sveta.

Povezana vest:  Kosovski košarkaški savez primljen u članstvo FIBA

-Znam da će me gledanje njihovih utakmica na televiziji koštati mnogo nerava, međutim, odlučio sam da propustim to takmičenje – poručio je Đinobili.

Prvenstvo sveta u Turskoj na programu je od 28. avgusta do 12. septembra, a reprezentacija Argentina će igrati u A grupi u Kajzeriju sa nacionalnim timovima Srbije, Australije, Nemačke, Angole i Jordana.