aleks_maric_kos_zagrebPOSLE MEČA PARTIZAN – HEMOFARM

Igrači: “Teška utakmica, bitno je da smo dobili“

 

Košarkaši Partizana su se plasirali u finale završnog turnira NLB lige pobedom nad velikim rivalom ekipom Hemofarma. Svoje utiske o polufinalnom susretu u Zagrebu izneli su Slavko Vraneš, Aleks Marić, Jan Vesely i kapiten Petar Božić.

-Utakmica je bila vrlo teška, oba tima su se dobro spremila za to. Bila je zanimljiva, niko nije uspeo da se u početku rezultatski odvoji. Drago mi je da sam posle odustva uspeo da im pomognem ekipi u pobedi, i drago mi je da smo se pripremili za utakmicu dobro i da smo uložili stvarno veliku energiju, zadržali pozitivan rezultat do kraja“, novinarima ne konferenciji nakon utakmice je rekao centar crno-belih Slavko Vraneš.

Povezana vest:  Mutombo primljen u Kuću slavnih

Marić je podsetio na sve utakmice koje je Partizan odigrao sa Vrščanima u ovoj sezoni:

-Zaista je bila teška utakmica. Sedam osam razlike na početku uspeli smo da izjednačimo, a potom i da povedemo. Mi nismo na kraju odigrali pametno i mislim da kada smo vodili deset razlike imali smo pet napada i nismo dali ni jedan koš. Kao da smo nekako stali i nismo znali šta da radimo sa loptom. Ove sezone sa njima smo igrali veoma neizvesne utakmice, ovo je naša najubedljivija pobeda nad njima. Prva utakmica je odlučena u produžetku, potom je Pera pogodio trojku za pobedu, a prethodni meč su nas oni pobedili koš razlike.

Povezana vest:  Čanak: Važna pobeda, podstrek za dalje

-Ovaj fajnal for je podjednako težak kao i svaka utakmica ove sezone. Odigrali smo bolje nego prethodnu utakmicu sa Hemofarmom u Vršcu. Znali smo da će biti teško, ali tu smo da se borimo i damo svaki put svoj maksimum. Samo nam je trebalo malo više koncentracije na početku – istakao je Vesely.

milos_borisov_hemofarm_lowrence_roberts_partizanPetar Božič je rekao:

-Kao što smo i očekivali, bila je teška utakmica sa Vrščanima. Ovo je peta utakmica po redu da igramo sa njima, i u prvom delu sezone NLB lige, i u Kupu, i u Superligi, to je ekipa koju jako dobro znamo. Imali smo dosta propusta tokom utakmice koje moramo da popravimo za finale sa Cibonom. Dosta promašenih bacanja, dosta lošiji šut spolja, ali i pored igre koja nije bila na baš visokom nivou, smo došli do pobede.

Povezana vest:  Šampionske majice i kačketi u prodaji

Kapiten crno-belih se osvrnuo i na protivnika u finalu, ekipu Cibone koja je u drugom polufinalu savladala Olimpiju:

-Cibona ima veliki kvalitet, završili su prvi na tabeli, u regularnom delu sezone su nas dvaputa dobili, domaćini su i sigurno je da breme favorita ide na njihova leđa. Mi imamo svoju ambiciju i svoju želju sa kojom smo došli ovde u Zagreb i nećemo odustati od toga – zaključio je Božić.