dusko_vujosevic_F4_prvi mec_nervozaFAJNAL FOR NLB LIGE

Partizan želi titulu u Zagrebu

 

Danas od 17:15 u velikoj Zagrebačkoj Areni na program je finalna utakmica završnog turnira NLB lige. Na ovom meču košarkaši Cibone su domaćini i ugostiće aktuelnog šampiona ekipu Partizana. Ove dve ekipe su u polufinalu savladale Olimpiju, odnosno Hemofarm i tako obezbedile reprizu prošlogodišnjeg finala koje se igralo u Beogradskoj Areni. Ovogodišnji susreti Cibone i Partizana oba puta išli su u korist zagrebačke ekipe, u Pioniru je bilo 64:51, dok je u revanšu bilo 69:59 za ekipu iz Zagreba.

 

Dan pred utakmicu Strateg crno belih Duško Vujošević osvrnuo se na prethodne susreta ove dve ekipe kao i na samu ekipu Cibone:
-I Cibona i mi smo napravili uspeh u Evroligi upravo zbog toga što igramo jednu kvalitetnu ligu, koja je baza i priprema za utakmice tog nivoa. Partizan – Cibona je uvek bio veliki derbi, a sutra dolazi finale ovog takmičenja kruna tizuzetno naporne sezone. Siguran sam da će tim koji vodim u nedelju biti u najboljoj mogućoj formi, bez obzira što ima nekih malih bolesti i tempiranja forme za druga takmičenja, ali kada dođe finale i utakmica sa Cibonom, apsolutno je to nešto što koncentriše na sebe punu pažnju. Mi smo igrajući u Evropi ove godine sve klubove dobili, jedino ne Cibonu. Tako da ćemo sigurno imati tu vrstu motivacije. Izuzetno cenim tim iz Zagreba, pre svega jedan sistem rada koji je uveo moj kolega Perasović.
Vujošević je izneo svoja očekivanja i od samog finala:
-Mi ćemo naravno sutra pokušati utakmicu da dobijemo. Svesni smo da igramo protiv kvalitetnog i motivisanog protivnika, svako ima neke svoj eprednosti, morali bismo da šutiramo bolje nego što smo to radili juče ukoliko želimo da na gostujućem terenu želimo da dobijemo. Igraćemo ono što smo vežbali cele sezone, naravno uz adaptacije u odnosu na protivnički tim. Ali toga ne sme da bude ni mnogo, ni da bude komplikovano. Neke genijalne ideje uoči finala mogu samo da štete. Kada počnu takve utakmice, onda se vidi da je najveća funkcija u košarci – igrač sa velikim ‘I’. Po meni su šanse potpuno izjednačene, ali siguran sam da će publika uživati u jednoj možda ne atraktivnoj ali neizvesnoj utakmici – zaključio je šef stručnog štaba šampiona Dule Vujošević.

 

Povezana vest:  EVROLIGA, Peković: Žao mi je zbog odlaska, ali idem zadovoljan