jj_pozdrav_publiciFED CUP, PLEJ OF

Belgija i Australija ubedljive, Srbija 1:1 protiv Slovačke

 

Prvog dana u Fed kupu, u mečevima plej ofa sastalo se osam nacionalnih timova. Belgija i Australija sun a korak do ostanka u Svetskog grupi jer već vode sa 2:0 u pobedama. Za Belgiju, pobede su ostvarile Kim Klajsters i Janina Vikmajer dok su za Australiju važne bodove donele Anastasia Rodionova kao i neverovatna Samanta Stosur.

U Beogradskoj arena sastali su se timovi Srbije i Slovačke. Jelena Janković uprkos povredi ruke bila je neverovatna u meču sa kojim je startovao plej of u Beogradu pobedivši Magdalenu Ribarikovu sa 2:0 u setovima. JJ krenula je furiozno i povela sa 3:0 u prvom setu ali je ostala “kraljica drame” i dozvolila protivnici da se vrati u igru. Naravno, JJ je smogla snage i zasluženo osovjila prvi set. U nastavku meča, u drugom setu Jankovićeva nije dala da dođe do iznenađenja I završila meč u svoju korist I tako Srbiji donela važan poen.

Povezana vest:  WTA RANG LISTA, Jankovićeva osma, Ana 17, Jovanovski 56.

Mlada Bojana Jovanovski, dete iz Beograda, trenutno 117. na WTA listi namerila se na iskusnu Danijelu Hanuthovu. Hantuhova je bila peta na WTA listi, sada daleke 2003. ali je I dalje u odličnoj formi. Prošlu godinu završila je na 24. mestu ali nije nepobediva što je juče na terenu pokazala Jovanovski.

Ipak, Bojani je potrebno još malo iskustva jer je Jovanovski juče pod svodovima Beogradske arene imala odlične poteze. Želela je Jovanovski da iz poteza završi poen ali nije imala sreće. Ipak, Fed kup reprezentacija Srbije dobila je novu igračicu na koju Dejan Vraneš itekako može da računa u narednim mečevima.

Povezana vest:  Dimitrov u Stokholmu do prvog trofeja u karijeri

 

Rezultati prvog dana

Belgija – Estonija 2:0

Klajsters – Ani 2:0 (6:4, 6:2)

Vikmajer – Kanepi 2:1 (6:2, 4:6, 6:1)

Ukrajina – Australija 0:2

Bondarenko – Rodionova 1:2 (6:0, 3:6, 5:7)

Korjutseva – Stosur 0:2 (3:6, 0:6)

Nemačka – Francuska 1:1

Petković – Parmentier 2:0 (6:3, 6:2)

Malek – Rezai 1:2 (6:2, 3:6, 0:6)

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković "beži" Nadalu 3.620 bodova

SRBIJA – SLOVAČKA 1:1

JANKOVIĆ – Ribarikova 2:0 (7:6, 6:3)

JOVANOVSKI – Hantuhova 0:2 (2:6, 2:6)