novak_djokovic_kina_1

ATP BAZEL
Ðoković: Osećao sam se dobro na terenu
 
Najbolji teniser sveta Novak Ðoković ekspresno se probio u četvrtfinale ATP turnira u Bazelu potvrdivši da se brzo vraća u nedodirljivu formu posle šestonedeljnog oporavka od povrede.
Nakon što je u uvodnom meču turnira morao da igra tri naporna seta protiv Belgijanca Ksavijera Malisa, danas je za samo 54 minuta počistio sa terena Poljaka Lukaša Kubota (6:2, 6:4).
-Bio je ovo zaista prijatan meč za mene. Osećao sam se dobro na terenu i srećan sam što igram sve bolji  – izjavio je Ðoković.
Briljantni srpski teniser je naveo da je očekivao težak duel sa Belgijancem u utorak, s obzirom da je imao neuobičajeno dugu pauzu.
-Razunljivo je što nisam imao odgovarajući ritam posle šest nedelja neigranja. Međutim, na današnju igru zaista ne mogu da se požalim. Sutra ću pokušati da odigram još bolje – rekao je Ðoković, koji se u borbi za polufinale sastaje sa Kipraninom Markosom Bagdatisom.
Srbin je uspehom protiv Kubota nastavio impresivnu seriju u 2011. godini, u kojoj sada ima 66 pobeda i samo tri poraza.
-Najvažnije je da sam se oporavio od povrede leđa, jer je to bio najgori period u mojoj karijeri. Iskreno, nisam još sto odsto spreman i ne očekujem da ću to biti ove sedmice. Međutim, moram da ostanem pozitivan i povećavam ritam i intenzitet u svakom narednom meču – poručio je Ðoković.
Povezana vest:  WTA SINSINATI, Kraj turnira za Anu Ivanović zbog povrede stopala