lopta u kosu

Grad Beograd obezbedio uslove za izgradnju trenažne dvorane

Privremeni organ grada Beograda usvojio je danas odluku kojom je data saglasnost na zaključak Vlade Republike Srbije o pribavljanju nepokretnosti – objekta sportske dvorane u javnu svojinu putem zajedničke izgradnje sa gradom Beogradom.
Kako se navodi u saopštenju ovom odlukom omogućeno je da ministarstvo omladine i sporta započne proces izgradnje trenažne sportske dvorane za košarkaške klubove Partizan i Crvena zvezda.
Na ovaj način rešen je spor između grada Beograda i Republike Srbije u vezi sa susvojinom nad novom sportskom dvoranom. Zbog ovog spora izgradnja sportske dvorane, najavljena pre nekoliko godina, još uvek nije ni počela.
Privremeni organ grada Beograda odmah po izboru ovlastio je novopostavljenog gradskog javnog pravobranioca Katarinu Žeželj da otpočne pregovore sa Republičkim sekretarijatom za zakonodavstvo kako bi se našlo, na zakonu zasnovano, rešenje za spor u vezi sa izgradnjom sportske dvorane.
Posle višemesečnih dogovora pronađeno je rešenje na osnovu koga je moguće da ministarstvo omladine i sporta odmah, po odluci Vlade, raspiše tender za izgradnju dvorane.
Udeli Republike Srbije i grada Beograda u vlasništvu nad novom halom, koju će košarkaši Partizana i Crvene zvezde samo koristiti, biće određeni dogovorom do završetka izgradnje objekta.
Ministarstvo omladine i sporta u budžetu za 2014. godinu kao i planom za 2015. i 2016. godinu obezbedilo je sredstva za izgradnju sportske dvorane, a grad Beograd je obezbedio zemljište, platio naknadu za gradsko građevinsko zemljište, obezbedio infrastrukturno opremanje parcela na kojoj će biti izgrađena sportska dvorana, kao i potrebne dozvole da izgradnja počne. Posle završenog procesa javne nabavke za izvođača radova koju će sprovesti ministarstvo omladine i sporta izgradnja sportske dvorane moći će da otpočne još tokom ove godine.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana sigurni protiv Mega Vizure