trofejusce 7

Beogradskoj publici predstavljen „Trofej SP 2014“

„Trofej SP 2014.“, pehar namenjen pobedniku Svetskog prvenstva u Poljskoj, predstavljen je večeras na „Gala svečanosti“ u TC „Ušće“ u Beogradu. Ceremoniji otkrivanja trofeja su prisustvovali seniori i kadeti Srbije, kao i zlatni momci, nekadašnji reprezentativci naše zemlje sa trenerom Zoranom Gajićem
Pred punim holom tržnog centra Ušće, u pravoj slavljeničkoj atmosferi, prisutnima su se obratili Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog Saveza Srbije i Miroslav Pšedpelski, predsednik Odbojkaškog Saveza Poljske.
Aleksandar Boričić je povodom dobre saradnje ova dva Saveza uručio posebnu plaketu predsedniku Poljske, Miroslavu Pšedpelskom, a nešo kasnije je i sam Pšedpelski uručio Draganu Stankoviću, kapitenu Srbije zvaničnu majicu Svetskog prvenstva 2014. U Poljskoj.
Pored zvanica iz odbojkaškog sveta, na Gala svečanosti su bili zlatni momci, Vladimir Grbić, Andrija Gerić, Đula Mešter, Đorđe Đurić i Slobodan Boškan na čelu sa nekadašnjim selektorom Zoranom Gajićem, a u pratnji predsednika Poljske bio je Kšištof Lipiec, član organizacionog odbora SP I koordinator za sve gradove domaćina takmičenja u Poljskoj.
Inače, Beograd je prvi i jedini evropski grad u kojem će boraviti „Trofej SP 2014“, a organizatori Svetskog prvenstva su odlučili da to baš bude naša prestonica jer će reprezentacije Poljske i Srbije imati tu čast da na stadionu u Varšavi koja prima oko 70.000 gledalaca, otvore šampionat Sveta.
Premijerno, „Trofej SP 2014.“ predstavljen je na ceremoniji žreba za XVIII SP 2014. u konkurenciji odbojkaša, koja je održana 27. januara u Kongresnoj sali Palate kulture i nauke u Varšavi, u Poljskoj.
XVIII SP 2014. u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 30. avgusta – 21. septembra. Poljska i Srbija će otvoriti Prvenstvo 30. avgusta, utakmicom na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi. Utakmice A grupe igraće se u Vroclavu, a Srbija će u 2. kolu (02. septembra) igrati protiv Argentine (13,00), zatim u 3. kolu (04. septembra) protiv Australije (16,30), u 4. kolu (06. septembra) protiv Venecuele (16,30) i u poslednjem, 5. kolu (07. septembra) protiv Kameruna (20,15).
Po četiri reprezentacije iz sve četiri grupe nastaviće takmičenje u II fazi, gde će selekcije iz A i D grupe formirati E grupu, a selekcije iz B i C grupe F grupu.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Janić: Brazil je favorti, ali imamo šanse