CH KUP 16 - LOGOSENIORKE I SENIORI – KUP IZAZIVAČA 2016.

Jedinstvo iz Stare Pazove protiv Niređhaze – Novi Pazar protiv Arkade iz Galacija

U Kupu Izazivača 2016. Srbiju će predstavljati Jedinstvo iz Stare Pazove u ženskoj i Novi Pazar u muškoj konkurenciji. U sedištu CEV u Luksemburgu, danas su žrebom određeni parovi u obe konkurencije.
U konkurenciji odbojkašica, Jedinstvo iz Stare Pazove će u 2. kolu Kupa Izazivača 2016. Igrati protiv Niređhaze iz Mađarske. Prva utakmica će se odigrati 11. novembra u Staroj Pazovi, a revanš 25. novembra u Mađarskoj. Ukoliko eliminiše Mađarice, Jedinstvo će u šesnaestini finala (9. i 16. decembar) igrati protiv poražene ekipe iz duela šesnaestine finala Kupa CEV: Pariz (Francuska) – Kangasala (Finska).
U konkurenciji odbojkaša, Novi Pazar će u 2. kolu Kupa Izazivača 2016. igrati protiv Arakde Galaci iz Rumunije. Prva utakmica će se odigrati 11. novembra u Rumuniji, dok je revanš u Novom Pazaru na programu 18. novembra. Trijumf protiv rumunske ekipe doneće Novom Pazaru plasman u šesnaestinu finala (2. i 16. decembar), gde će mu rival biti poražena ekipa iz šesnaestine finala Kupa CEV: Sir Sejfti Peruđa (Italija) – Čez Karlovarsko (Češka).

Povezana vest:  SENIORKE – CEV LIGA ŠAMPIONA 2017, Vizura odservirala Dinamo Krasnodar