nikola grbic selektor 1

Grbić: Ovaj tim ima devet života, izuzetno sam ponosan

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je posle plasmana u finale završnog turnira Svetske lige da je izuzetno ponasan na njegov tim.
-Mislim da imamo fantastičnu ekipu, momci igraju za tim i daju sve od sebe, bez obzira da li su starteri ili ulaze sa klupe za jedan poen. Zaista nema sujete, nema ljutnje i to je ono što krasi ovu grupu. Izuzetno sam ponosan na njih – rekao je Grbić za sajt OSS.
On je pohvalio ceo tim, posebno Sašu Satrovića, Aleksandra Okolića i Nikolu Kovačevića, koji je susret završio sa 19 poena.
-Ova pobeda potvrđuje da ona od juče nije bila slučajna. Ekipa je pokazala da ima devet života, danas smo imali prednost od 2:0, meč loptu i nekoliko sudijskih gršaka protiv nas. Da je jedna bila u našu korist odavno bismo bili u hotelu. Bili smo jaki i pored toga, njihovog stizanja na 2:2, i vođstva od 10:6 u petom setu. Uspeli smo da okrenemo rezultat i ostavimo protivnika na 12 osvojenih poena. Malo njih bi verovalo da može to da ostvari – dodao je Grbić.
Protivnik Srbije u finalu biće pobednik meča Poljska – Francuska.
-Imamo više vremena da se odmorimo i sačekamo protivnika, očekuje nas još jedan težak meč. Voleo bih da igramo kao do sada, protivnik je nebitan – poručio je Grbić.

Povezana vest:  Drugi šampionski prsten za Dragana Stankovića i Marka Podraščanina – treća titula za Lube iz Maćerate – Podraščanin MVP