brdjovicsahrana-001

Sahranjen odbojkaš Dejan Brdjović

Odbojkaš i trener Dejan Brdjović, koji je iznenada preminuo u Beogradu u 49. godini, sahranjen je danas u rodnoj Žiči. Pre sahrane, kojoj je prisustvovalo više stotina rodjaka i prijatelja Dejana Brdjovića, održana je komemorativna sednica u sali Skupštine grada Kraljeva.Trener srpske odbojkaške reprezentacije i kluba Crvena zvezda Bogdan Sretenović rekao je da je Brdjović bio istinski vodja.
-Bio je u pravom smislu reči sposoban za velike poduhvate, i bio je istinski vodja – rekao je Sretenović.
Bivši reprezentativac Željko Tanasković govorio je o zajedničkim momente iz odbojkaške karijere sa Brdjovićem, posle čega je rekao kako nikada ne bi zaigrao odbojku da je znao da će se na takav način rastati sa njim.
-Da sam znao da ću se ovako oprostiti sa tobom, nikada ne bih igrao odbojku – kazao je Tanasković.
Komemorativnoj sednici povodom smrti Dejana Brdjovića prisustvovali su predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog, Sportskog i Odbojkaškog saveza Srbije i predstavnici brojnih gradova.
Od Brdjovića su se oprostili i njegovi saigrači Željko Tanasković, Andrija Gerić, braća Vladimir i Nikola Grbić, Vladimir Batez, Igor Vušurović, Slobodan Boškan, Djordje Djurć, Vasa Mijić, Veljko Petković, kao i brojni igrači i treneri sa kojima je radio.
Dejan Brdjović je rodjen u Kraljevu 1966. godine i bio je kapiten reprezentacije SR Jugoslavije. U dresu nacionalnog tima je odigrao 300 utakmica.

Povezana vest:  Maja Ognjenović najbolji tehničar, Milena Rašić najbolji bloker 4. kola Deniz bank Lige šampiona