Nikola Grbić, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zakazao je za sredu, 3. maj početak priprema za turnir E grupe II runde kvalifikacija za XIX SP 2018, kao i za XXVIII Svetsku ligu 2017. Grbić je na pripreme pozvao ukupno 19 igrača.

Na spisku su:

TEHNIČARI: NIKOLA JOVOVIĆ (MONCA, ITALIJA) I MAKSIM BUCULJEVIĆ (ACH VOLEJ LJUBLJANA, SLOVENIJA).

KOREKTOR: ALEKSANDAR BLAGOJEVIĆ (CRVENA ZVEZDA).

LIBERA: NEVEN MAJSTOROVIĆ (REN, FRANCUSKA) I GORAN ŠKUNDRIĆ (TRIKORUL PLOEŠTI, RUMUNIJA).

BLOKERI: SREĆKO LISINAC (BELHATOV, POLJSKA), ALEKSANDAR OKOLIĆ (BERLIN, NEMAČKA), NEMANJA MAŠULOVIĆ (CRVENA ZVEZDA) I STEVAN SIMIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

PRIMAČI: UROŠ KOVAČEVIĆ (VERONA, ITALIJA), MARKO IVOVIĆ (ASEKO REŠOVIJA ŽEŠOV, POLJSKA), NEMANJA PETRIĆ (MODENA, ITALIJA), MILAN KATIĆ (LUČNIČKA BIDGOŠĆ, POLJSKA) I MIRAN KUJUNDŽIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

Povezana vest:  Kovač odredio spisak, odbojkaši putuju na EP

Nikola Grbić, prvi trener seniora Srbije, pozvao je na pripreme i korektore Petra Premovića (Vojvodina NS Seme, Novi Sad) i Stefana Okošanovića (Ribnica, Kraljevo), libera Predraga Jevtića (Crvena zvezda), tehničara Neđeljka Radovića (Vojvodina NS Seme, Novi Sad) i primača Davida Mehića (Vojvodina NS Seme, Novi Sad), koji nisu na širem spisku prijavljenom CEV za kvalifikacije za SP 2018.

Preostalih 7 igrača sa šireg spiska: Aleksa Brđović, Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Nikola Rosić, Dragan Stanković, Marko Podraščanin i Petar Krsmanović, naknadno će se priključiti pripremama, po završetku obaveza u klubovima i na osnovu dogovora sa Nikolom Grbićem.

Povezana vest:  „SPORTSKI ČAS – ISPRAVI SE!“, Dvanaesti sportsko – edukativni čas održan u Vranju

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u E grupi II runde kvalifikacija za XIX SP 2018. od 24. do 28. maja u Zagrebu, sa Hrvatskom, Belorusijom, Danskom, Švajcarskom i Norveškom. Srbija će prvi meč u Zagrebu odigrati 24. maja protiv Belorusije (17.30). U 2. kolu, 25. maja, Srbija će igrati protiv Danske (15.00), a u 3. kolu, 26. maja protiv Švajcarske (17.30). Srbija će u 4. kolu, 27. maja igrati protiv Norveške (15.00), a u poslednjem, 5. kolu, 28. maja protiv Hrvatske (20.00).

Pobednici grupa će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, dok će 6 drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u III rundu.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORI, Pobede Mladog radnika i Vojvodine

XIX SP 2018. odigraće se u Italiji i Bugarskoj, a na Prvenstvu će igrati 10 selekcija iz Evrope. Pored organizatora, Italije i Bugarske, plasman je izborila i Poljska, svetski prvak, dok će se iz kvalifikacija plasirati 7 selekcija.

Srbija, aktuelni pobednik Svetske lige, igraće tokom I vikenda (2 – 4. jun) u B grupi u Novom Sadu sa SAD, Belgijom i Kanadom. U okviru II vikenda (9 – 11. jun), Srbija će igrati u Teheranu, u D grupi sa Argentinom, Iranom i Belgijom, a tokom III vikenda (16 – 18. jun) u Kordobi, u G grupi sa Argentinom, Bugarskom i Brazilom.