BM_kg_2Vip Beach Masters ove godine na Čairskim bazenima u Nišu

 

Drugi u seriji Vip Beach Masters turnira – Prvenstva Srbije u odbojci na pesku, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, počinje narednog vikenda na peščanim terenima ispred bazena Sportskog centra „Čair“. Nišlije koje su prošle godine imale priliku da posete Vip Beach Masters turnir na Niškoj tvrđavi, ovog leta će moći da uživaju u vrhunskoj odbojci na pesku u okviru ovog atraktivnog sportskog kompleksa, od petka, 6. avgusta, do nedelje, 8. avgusta, kada će biti odigrani polufinalni i finalni mečevi.

Za kvalifikacije na ovom turniru do sada se prijavilo 44 muških i 17 ženskih ekipa iz cele Srbije, od kojih će se najboljih 16 muških i 8 ženskih ekipa u glavnom turniru nadmetati za ukupan nagradni fond od 6.500 evra sa seniore, odnosno 5.000 evra za seniorke. Titulu brane Ivana Isailović i Jelena Blagojević u ženskoj i Milutin Ivanković i Bojan Mladenović u muškoj konkurenciji. Uz veliko interesovanje ekipa iz Srbije, na državnom prvenstvu u Nišu igraće i ženski inostrani par iz Brazila, Fabiola i Evelyn, što će svakako doprineti atraktivnosti turnira.

Povezana vest:  Dve pobede seniora Srbije protiv Severne Makedonije

Ulaz na sve mečeve Vip Beach Masters-a je slobodan, a uzbudljiva nadmetanja biće propraćena sjajnim zabavnim programom, uz letnje muzičke hitove DJ-a, nastupe igračica na pesku i promotivne nagradne igre sa zanimljivim poklonima. Proveren koncept letnje zabave ponovo donosi i profesionalni animator iz Brazila, čuveni Marselo.

Imajući u vidu uspeh prethodnih Vip Beach Masters turnira u Nišu, iduće nedelje se na novoj lokaciji, u sportskom centru „Čair” očekuje veliki odziv publike i snažna podrška igračima sa tribina. Ekskluzivna VIP loža ugostiće mnogobrojne ljubitelje sporta, predstavnike medija, kao i brojne javne ličnosti.

Povezana vest:  KADETI – X EP 2013., Poljska prvi finalista

Vip Beach Masters 2010 čini serija od tri profesionalna muška i ženska turnira u odbojci na pesku koji se tokom leta održavaju u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu. Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku završava se finalnim takmičenjem u Novom Sadu od 27. do 29. avgusta, kada će Srbija po treći put dobiti šampione i šampionke bič voleja.

Povezana vest:  Drugi trijumf Srbije protiv Hrvatske

Ovaj značajni sportski događaj podržali su ZTE, Oriflame, Fiat, Red Bull, Aqua Viva, DaCapo, Hypo Alpe Adria Banka i Sportski centar „Čair“, a kompanija Wiener Stadtische je osigurala ceo turnir. Značaj Vip Beach Masters turnira za razvoj i promociju odbojke na pesku u Srbiji prepoznalo je i Ministarstvo omladine i sporta, koje je ove godine pokrovitelj projekta. Organizaciju je, uz Odbojkaški savez Srbije, podržala i Evropska odbojkaška konfederacija (CEV).