kolakovic_spensSP ITALIJA 2010

 

Kolaković: Igrali smo dobro, ali ovo je tek prvi korak

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan zbog dobre igre i pobede protiv Nemačke na početku Svetskog prvenstva, ali je istakao da je to samo prvi korak na turniru.

-Drago mi je zbog pobede, ali i čvrste igre. Nemci danas nisu pokazali svu svoju raskoš. Ovo je sjajan uvod u Svetsko prvenstvo. Ipak, današnji meč je tek prvi korak. Važno je da odigramo dobro I pošteno i da u svakom meču imamo ovakva pristup – rekao je Kolaković novinarima posle pobede od 3:0 u Trstu.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORI, Zvezda prepustila Jedinstvu samo set

Selekcija Srbije sutra u drugom kolu od 17 sati igra protiv reprezentacije Kanade, koja je danas izgubila od Poljske.

-Kanađani nisu autsajderi, uprkos poraz u prvom kolu. Moramo da imamo isti pristup kao večeras. Pobeda i osvojeni bodovi bi nam mnogo značili u borbi za prvo mesto u grupi – zaključio je Kolaković.

Kapiten reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da ekipa ne sme da podlegne euforiji zbog dobre i neočekivano ubedljive pobede.

Povezana vest:  Šomoši i Životić u razigravanju za plasman među 16 najboljih

-Ne mislim da smo uradili bog zna šta. Napravili smo dobar rezultat protiv dobrog protivnika, koga smo se sa razlogom pribojavali. Kad pobedite sa 3:0 nemate šta mnogo da kažete. Zadovoljan sam što smo ispunuli sve taktičke zadatke – istakao je Grbić.

Odbojkaš Srbije Bojan Janić naveo je da je srećan zbog borbenosti I koncentracije u igri koje su „orlovi“ pokazali.

Povezana vest:  SENIORKE, II EVROPSKA LIGA 2010, Sutra od 20,15 protiv Rumunije u Smederevu

-Igrali smo dosta dobro, ali su i Nemci imali dosta grešaka. Raduje me naš intenzitet u igri, borbenost i koncentracija. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice. Idemo dalje, čeka nas Kanada koju želimo da pobedimo – zaključio je Janić.