nikola_grbicSP ITALIJA 2010

Odbojkaši Srbije: Pobeda nad Kubom otvara put ka polufinalu

 

Odbojkaška reprezentacija Srbije sutrašnjom utakmicom protiv Kube u Milanu počinje drugu fazu Svetskog prvenstva, a igrači su ocenili da bi pobeda otvorila put ka samoj završnici turnira.

-Moramo da izvučemo velike pouke iz poraza u prvoj fazi turnira. Ovog leta smo već igrali protiv Kubanaca, znamo im vrline i mane. Moramo da budemo maksimalno požrtvovani. Pobeda bi nam mnogo značila, jer otvara put ka polufinalu – rekao je bloker Srbije Marko Podraščanin novinarima u Milanu.

Povezana vest:  Detelina sa četiri lista

Srbija je u prvoj fazi SP savladala Nemačku, a izgubila od Kanade i Poljske. U drugoj fazi, pored duela protiv Kube, Srbiju očekuje i utakmica protiv Meksika.

-Ovo nije ona Kuba koju smo mogli da vidimo nedavno na turniru u Beogradu. Gledao sam njihov meč sa Brazilom, u kojem su Kubanci pokazali kvalitet i kontinuitet, čak i kada su gubili. Čeka nas težak posao, ali imamo svoje šanse i kvalitet za pobedu – ocenio je kapiten tima, tehničar Nikola Grbić.

Povezana vest:  EP DANSKA I POLJSKA 2013, Srbija osvojila bronzu na EP u Danskoj

Primač Bojan Janić izjavio je da Srbija mora da odigra taktički disciplinovano kako bi imala šansu da pobedi.

-Uprkos bledim partijama u prvoj fazi, ukazala nam se šansa da uradimo nešto više na šampionatu. Sa Kubom smo ovog leta odigrali šest ili sedam mečeva i svi su bili neizvesni. Biće teško, jer su oni fižicki bolji od većine ekipa. Ipak, svoju šansu ćemo tražiti u taktičkoj disciplini i ne smemo da potcenimo nijednu loptu – zaključio je Janić.

Povezana vest:  EVROPSKE KVALIFIKACIJE ZA OI 2016., Seniori savladali Belgiju sa 3:1

Utakmica prvog kola druge faze šampionata sveta Srbija-Kuba igra se sutra od 17 sati u Milanu.