Serbia v Costa Rica press conferenceSP JAPAN 2010

 

Srpski tim zadovoljan pobedom nad Kostarikom

 

maja_ognjenovic_srb_costa_rikaSelektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izrazio je zadovoljstvo zbog današnje pobede nad Kostarikom u kojoj je osnovni cilj njegove ekipe bio da se privikne na uslove igranja u dvorani Jojogi u Tokiju.

-Pre meča smo imali jedan 45-minutni trening u ovoj sali i ništa više. Videlo se da nam je ona, njena veličina, predstavljala mali problem na startu, ali je bilo sve bolje kako je utakmica odmicala – rekao je Terzić posle pobede od 3:0 (25:15, 25:18, 25:14), u prvom kolu Grupe A na Svetskom prvenstvu u Japanu.

-Kostarika je, ipak, mnogo slabija od nas i vrlo smo lako pobedili. Možemo da budemo zadovoljni i zato što smo to učinili s nekom dovoljno velikom poen razlikom, kao i zato što smo svi i dalje zdravi – dodao je Terzić.

Povezana vest:  Kolaković: Opet nismo prelomili kad je trebalo

Mnogo teži zadatak srpske odbojkašice očekuje u sutrašnjem duelu s Poljskom kada će za njih, prema rečima Terzića, prvenstvo i početi.

-Biće nam mnogo teško protiv Poljske, jedne od najboljih ekipa Evrope i sveta poslednjih godina. Podsetiću da sa poslednja četiri evropska prvenstva imaju dva zlata, bronzu i četvrto mesto – ocenio je Terzić.

-Imaju kontinuitet rezultata, fantastične igračice, velike ambicije. Ali, Poljska nam leži po načinu igre i volimo da igramo protiv njih – dodao je srpski selektor.

Povezana vest:  SENIORI – DENIZ BANK LIGA ŠAMPIONA 2015., 5 igrača i 1 trener iz Srbije u plej – ofu sa 6 ekipa

Kapiten Jelena Nikolić navela je da joj je drago što je Srbija prebrodila uvek nezgodni početak na nekom velikom takmičenju.

-Lično više volim kada počneš sa težim protivnikom, da odmah kreneš jako. Bilo nam je teško i u ovoj hali, dosta je velika. Morali smo da se prilagodimo na svetlo, na njenu veličinu. Tražili smo, u stvari, trening. Dosta će to bolje izgledati protiv Poljske – kazala je Nikolićeva.

Drugačije mišljenje iznela je Nataša Krsmanović, koja je sa 12 poena bila najefikasnija srpska igračica u duelu sa Kostarikom.

-Meni je drago što smo na početku igrali protiv ne baš jakog protivnika, posebno jer nam je igra u prvom setu bila haotična. Čudno je ovde. Posle je sve bilo lakše, iako nam je Poljska bila u podsvesti. Ali, realno, možemo i njih da pobedimo – istakla je Krsmanovićeva.

Povezana vest:  Jedinstvo iz Stare Pazove u odbojkaškoj Superligi

Maja Ognjenović ocenila je da ekipa sada mora da zaboravi Kostariku i da se potpuno koncetriše na Poljsku.

-Utakmica s Poljskom nam je verovatno, uz onu s domaćinom Japanom, najbitnija u prvoj fazi takmičenja – rekla je Ognjenovićeva, dok je Sanja Malagurski dodala da je srećna što je Srbija dobro počela turnir i napravila lepu uvertiru pred susret s Poljskom.

-Poljakinje su nam stare poznanice. Jaka su ekipa, ali možemo do pobede – kazala je Sanja Malagurski.