Wiener_Liga-odbojkaVINER LIGA

Pobede Ribnice i Radničkog

 

Vojvodina pala u Kraljevu

Ribnica – NIS Vojvodina 3:1 (23:25, 25:22, 25:21, 25:22)

 

Hala sportova u Kraljevu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudije: Zorica Bjelić i Goran Gradinski (oboje iz Beograda). Trajanje meča: 99 minuta.

RIBNICA: Lisinac, Borovnjak 13, Božić 23, Usiljanin 14, Bićanin 2, Radević 15, Jović (libero), Veljović, Nikolov 6, Kolarević, Pejović, Radović. Trener: Boško Mačužić.

NIS VOJVODINA: N. Čubrilo 11, Simeunović 9, Petrović 9, Ivović 12, L. Čubrilo, Mrdak 15, Škundrić (libero), Veselinović 2, Jovanović 3, Jovanović 3, Kapur, Mirosavljević. Trener: Nikola Salatić.

Odlična odbojkaška predstava u ponovo sablasno praznoj Hali sportova u Kraljevu. U meču bez prisustva publike Ribnica je nadigrala najtrofejniji srpski odbojkaški tim NIS Vojvodinu i zasluženo osvojila tri važna boda. Sve je u ovoj utakmici bilo u znaku kraljevačkih odbojkaša, bilo da su dobijali ili gubili poene.

Povezana vest:  Seniori putuju u Italiju na kontrolne mečeve – Kolaković vodi 14 igrača

U prvom setu puleni Boška Mačužića na drugom tehničkom tajm-autu vodili su 16:11 i kontru da to vođstvo uvećaju. Kada je nisu iskoristili usledio je preokret. Odlični servisi Nemanje Čubrila i ulazak u igru tehničara Jovovića pokrenuli su novosadski tim. Prednost Ribnice se topila, Lale su prešle u vođstvo, stigle i do 22:19, a set dobili 25:23.

Od tog trenutka na parketu je postajao samo jedan tim. Ribnica je u drugom setu sve vreme bila u vođstvu, čak i padovi u igri kada se prednost od pet ili šest poena spuštala na samo poen prednosti, nisu mogli da promene tok meča. Ribnica je dobila drugi set 25:22, a u trećem demonstrirala jako visok nivo igre. Sve ono što odbojku čini popularnom pa ni izmene koje je učinio Nikola Salatić nisu mogle da spasu Vojvođane.

Povezana vest:  Kadeti Brazila slavili u Arilju

U četvrtom setu gosti su pokušali do drugog tehničkog tajm-auta da budu u igri, a Ribnica na taj odmor otišla je pri vođstvu od 16:13. Musketari su tu prednost ubrzo i uvećali a poslednji trzaj gostiju bio je ulazak u igru iskusnog Zorana Jovanovića. Na semaforu je u jednom trenutku stajalo 23:22, ali je to bilo i sve od gostiju u ovom meču.

 

Kragujevčani se vratili na vrh

Radnički Kredi banka – Železničar 3:0 (25:13, 25:21, 25:21)

 

Dvorana: „Jezero“. Gledalaca: 150. Sudije: Dejan Antić i Igor Miljković. Trajanje meča: 70 minuta.

RADNIČKI KREDI BANKA: Ćirović 1, Jovanović 7, Radović 3, Protić, Perović 2, I. Ivović 13, Stevanović 7, Maksimović 8, Blagojević 2, Pantelić (libero), Opačić 2, Hadžifejzović 18. Trener: Slobodan Kovač.

ŽELEZNIČAR: Roganović, I. Bulić, Lojaničić (libero), Jezdimirović 16, Janjušević 2, Bogić, O. Bulić 2, Munćan 8, Petković (libero), Pajić 8, Kostić 3. Trener: Srđan Stefanović.

Povezana vest:  Ub u četvrtfinalu protiv Monce

Radnički Kredi banka je opravdao ulogu favorita i na pravi način reagovao posle prvog poraza u sezoni u prošlom kolu od Crvene zvezde. Kragujevčani su lako slavili trijumf protiv Železničara i sa nova tri boda vratili su se, makar privremeno, na prvu poziciju u Viner štediše Super ligi.

Ekipa Slobodana Kovača, ponovo bez povređenog Milana Ilića, bila je daleko bolji rival od desetkovanog Železničara, koji je već ostao bez nekoliko igrača u odnosu na početak sezone. Sjajno je posao obavio mladi dizač Ivan Jovanović, koji je stigao i da osvoji čak sedam poena. Vrlo dobri su bili i Hadžifejzović (18), I. Ivović (13) i Maksimović (8). Sa druge strane, iskusni Jezdimirović je ostao usamljen (16).