Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je danas da će Beograd, Plovdiv, Zadar i Kluž Napoka biti gradovi domaćini XXXII EP 2021. u konkurenciji odbojkašica. Prvenstvo Evrope u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji odigraće se od 18. avgusta do 4. septembra.

U konkurenciji odbojkašica, pored organizatora, direktan plasman na EP ostvarilo je 8 najuspešnijih selekcija sa EP 2019: Turska, Italija, Poljska, Holandija, Nemačka, Rusija, Belgija i Azerbejdžan.

Preostalih 12 reprezentacija biće poznato posle kvalifikacija, koje će se odigrati u maju, a plasman će izboriti po dve prvoplasirane reprezentacije iz 6 grupa.

Povezana vest:  SENIORKE – PRVENSTVO I KUP ŠVAJCARSKE, “Dupla kruna” za Tijanu Malešević, Ninu Rosić, Aleksandru Petrović, Svetlanu Ilić i Volero iz Ciriha

Poznat je i sistem takmičenja, pa će se utakmice igrati u A grupi u Beogradu, u B grupi u Plovdivu, u C grupi u Zadru i u D grupi u Klužu Napoki.

Prvenstvo će početi 18. avgusta utakmicama u B i D grupi, dok će se prvi mečevi u A i C grupi odigrati 19. avgusta.

Takmičenje po grupama će se odigrati od 18. do 25. avgusta u B i D grupi, odnosno od 19. do 26. avgusta u A i C grupi.

Utakmice osmine finala će se odigrati u Beogradu i Plovdivu.

Povezana vest:  Vojvodina NS Seme superiorna u Leposaviću

Plovdiv će biti domaćin mečeva (5) B 1 – D 4 i  (8) D 2 – B 3, koji će se odigrati 28. avgusta, kao i utakmica (6) D 1 – B 4 i (7) B 2 – D 3, koje će se odigrati 29. avgusta.

U Beogradu će se 29. avgusta odigrati utakmice osmine finala (1) A 1 – C 4 i (4) C 2 – A 3, a 30. avgusta (2) C 1 – A 4 i (3) A 2 – C 3.

Četvrtfinalne utakmice će se odigrati u Beogradu i Plovdivu.

U Plovdivu će se četvrtfinalne utakmice odigrati 31. avgusta, a sastaće se pobednici mečeva osmine finala (3) 5 i 8, odnosno (4) 6 i 7.

Povezana vest:  EP ŠVAJCARSKA I NEMAČKA 2013, Srpske odbojkašice bez bronzane medalje na EP

Beograd će biti domaćin mečeva četvrtfinala 1. septembra, kada će se sastati pobednici utakmica osmine finala (1) 1 i 4, odnosno (2) 2 i 3.

Polufinalne utakmice, kao i meč za treće mesto i finale odigraće se u Beogradu.

U polufinalu, 3. septembra, igraće pobednici četvrtfinalnih mečeva 1 i 4, odnosno 2 i 3.

Utakmice za medalje, finale i meč za treće mesto, odigraće se 4. septembra.